Het trieste nieuws heeft ons bereikt dat Goran Bunjevcevic op 45-jarige leeftijd is overleden. In het seizoen 2006/2007 behoorde de sympathieke verdediger uit Servië tot de selectie van ADO Den Haag. Onze gedachten zijn bij de familie en nabestaanden van Goran. We wensen hen veel sterkte met het grote verlies.

Bunjevcevic werd op 17 februari 1973 geboren in Karlovac en beleefde op zijn twintigste bij Rad Belgrado zijn doorbraak in het professionele voetbal. In 1997 werd de verdediger vastgelegd door Rode Ster Belgrado, waar hij vier seizoenen speelde en een mooi aandeel had in het behalen van vier prijzen. In 2001 werd de Serviër vastgelegd door Tottenham Hotspur, waar hij in vijf seizoenen tot 51 optredens in de Premier League kwam.

In het seizoen 2006/2007 maakte Bunjevcevic de overstap naar ADO Den Haag. Een gelukkig jaar werd het niet, omdat degradatie niet voorkomen kon worden in het laatste jaar in het Zuiderpark en de verdediger daarnaast met knieklachten te maken kreeg. Bunjevcevic staat bij onze club nog steeds bekend als een aimabel persoon. De Serviër wordt naast zijn inbreng in de 24 competitiewedstrijden voor ADO Den Haag (één doelpunt) herinnerd als een echte prof en een solide verdediger met een goede trap. De 16-voudig international van het toenmalige Joegoslavië zette na zijn jaar in Den Haag een punt achter zijn actieve voetbalcarrière. Later werd hij sportief directeur bij Rode Ster Belgrado en bekleedde hij diverse functies bij de Servische voetbalbond (FSS).

Bunjevcevic is overleden aan de gevolgen van een aneurysma. In mei werd de voormalig verdediger van ADO Den Haag hierdoor getroffen.

Foto: Hans Willink