2017 was een prima jaar voor ADO Den Haag. Fons Groenendijk vond de sportieve weg omhoog met de eerste selectie en ook financieel werden er stappen gezet, wat onder meer te zien is aan de nieuwe categorie-indeling. Ook maatschappelijk gezien was het een vreugdevol jaar. Maar wat is er dit jaar nou allemaal precies gebeurd? Wij maakten voor u een overzicht van 2017 in tekst, foto's en video's.

Januari

2 januari: tenten opgeslagen in Estepona

Een dag na nieuwjaarsdag wordt het jaar 2017 afgetrapt met een trainingskamp in het Spaanse Estepona. De selectie verblijft er een week en oefent in Zuid-Spanje tegen FSV Mainz (1-1). Tijdens het trainingskamp accepteert Tyronne Ebeuhi een uitnodiging om voor het eerst voor de nationale ploeg van Nigeria uit te komen.

1 trainingskamp

9 januari: ADO Den Haag-fans op FIFA-gala

De supporters van ADO Den Haag-staan wegens hun schitterende knuffelregen tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord in de spotlights op het FIFA-gala in Zürich, maar de Fan Award gaat helaas naar de fans van Liverpool en Borussia Dortmund. Desalniettemin mag ADO Den Haag trots zijn op haar fantastische supporters.

18 januari: Van AS nieuwe manager voetbalzaken

Jeffrey van As is de nieuwe Manager Voetbalzaken van ADO Den Haag. De oud-verdediger keert terug op de plek waar hij tussen 2002 en 2004 actief was als speler (zestig officiële duels) en later ook als scout van het eerste elftal.

24 januari: guess who’s back?

Een mooie dag voor Aaron Meijers. De aanvoerder van ADO Den Haag vierde bij de wedstrijd van de beloften tegen Westlandia zijn rentree na een lange blessureperiode. Maar liefst vier maanden stond Meijers buitenspel. Ook Dion Malone maakt zijn comeback.

2 aaronmeijers

26 januari: ADO Den Haag bindt talenten

In het bijzijn van hun familie tekenen Hennos Asmelash (17) en Delano Ladan (16) een contract tot medio 2020 bij ADO Den Haag. De club is erg blij dat het de twee veelbelovende talenten voor langere tijd aan ADO Den Haag kan binden.

27 januari: eerste stap naar gezond ADO Den Haag

Goed nieuws op financieel gebied: de liquiditeitsproblemen van ADO Den Haag zijn door de betaling van de toegezegde investering door meerderheidsaandeelhouder UVS (in totaal bijna € 2,5 miljoen, in twee instanties) voor het resterende seizoen opgelost.

31 januari: vuurwerk op Deadline Day

Er komt op een bewogen transferdag een einde aan de transferperiode. Op het laatste moment worden Randy Wolters, Guyon Fernandez, Donny Gorter, Abdenasser El Khayati en Abel Tamata aan boord gehaald, terwijl in de persoon van Mitchel Denkers ook een eSporter wordt vastgelegd. Dennis van der Heijden wordt verhuurd, terwijl José San Román en Hector Hevel eerder al waren vertrokken.

Februari

7 februari: wegen ADO Den Haag en Petrovic scheiden

Zeljko Petrovic is niet langer hoofdtrainer van ADO Den Haag. De Directie en de Raad van Commissarissen van de club hebben in goed overleg met Petrovic besloten de samenwerking per direct te beëindigen. “Alle partijen delen de mening dat dit besluit het meeste perspectief biedt om de vastgestelde doelstelling, behoud van het Eredivisieschap, veilig te stellen.”

8 februari: Groenendijk neemt het roer over

ADO Den Haag heeft Fons Groenendijk per direct aangesteld als hoofdtrainer. De Leidenaar is de opvolger van Zeljko Petrovic. Bij ADO Den Haag is Groenendijk geen onbekende. Hij debuteerde er in het seizoen 1982/1983 op 18-jarige leeftijd als speler in het betaalde voetbal. Met FC Den Haag werd de middenvelder in 1986 ongeslagen kampioen van de Eerste Divisie. Dirk Heesen, ook oud-speler van ADO Den Haag, wordt assistent van Groenendijk.

10 februari: vrouwen halen play-offs

Dankzij een 1-0 overwinning op PSV passeren de ADO Vrouwen FC Twente op de ranglijst en wordt een ticket voor de play-offs gepakt. Hoewel de play-offs uiteindelijk niet het gewenste resultaat opleveren, is het een puike prestatie.

3 adovrouwen

15 februari: supporters en VriendenLoterij bedankt!

ADO Den Haag ontvangt dankzij hun supporters een bedrag van € 144.804,- voor de jeugdopleiding, zo wordt op 15 februari tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala bekendgemaakt. Bij de VriendenLoterij hebben de ruim 500.000 deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen, waaronder ook hun favoriete eredivisieclub. Van elk door hen gekocht lot gaat de helft direct naar de jeugdopleiding van de club. Nog niet eerder brachten de fans van ADO Den Haag in een jaar tijd een zo hoog bedrag bij elkaar; een jaar eerder was dit bedrag € 142.057,-.

Maart

1 maart: langverwachte driepunter

Voor het eerst sinds 18 december behaalt ADO Den Haag weer drie punten. In eigen huis werd N.E.C. met 1-0 verslagen. De matchwinner was Mike Havenaar met een rake kopbal in de tweede helft. Maar de overwinning was ook zeker te danken aan keeper Robert Zwinkels, die zijn ploeg met een paar geweldige reddingen goed op de been hield.

5 maart: Piet Eversteijn overlijdt

Op de zeer hoge leeftijd van 97 jaar overlijdt oud-speler Piet Eversteijn in een verzorgingstehuis. Van het ADO-elftal, dat op 21 juni 1942 voor de eerste keer kampioen van Nederland werd, is nu niemand meer in leven.

4 piet eversteijn

13 maart: exit Meppelink

Rob Meppelink vertrekt bij ADO Den Haag. De Westlander was drie jaar Hoofd Jeugdopleiding bij de club. Een functie die hij bij de start van zijn dienstverband, in maart 2014, combineerde met de functie van Technisch Manager. Vanaf het seizoen 2015/2016 was Meppelink fulltime verantwoordelijk voor de jeugdopleiding.

19 maart: ook Tetteroo ontvalt ons

Tot ons grote verdriet overlijdt facilitair medewerker Dave Tetteroo op 49-jarige leeftijd. Dave was al geruime tijd ziek en heeft de strijd moeten opgeven. Dave Tetteroo kwam in het seizoen 2006-2007 bij ADO Den Haag als vrijwillig chauffeur en liet in die tijd zo’n positieve indruk achter dat hij enkele jaren later in vaste dienst kwam als facilitair medewerker van de opleiding. Deze functie was Dave op het lijf geschreven en vol enthousiasme vulde hij deze taak op zijn manier in. In februari 2016 werd Dave ernstig ziek en moest hij zijn geliefde werk opgeven.

April

2 april: ADO Den Haag krabbelt omhoog

Tegen directe concurrent Roda JC boekt ADO Den Haag een prima overwinning. Het wordt in een zonovergoten stadion 4-1 voor de formatie van trainer Fons Groenendijk. Namens de thuisploeg vinden uitblinker Sheraldo Becker, Nasser El Khayati, Mike Havenaar en Guyon Fernandez het doel. In de slotfase doet Roda JC nog iets terug, maar dat mag niet meer baten.

5 ado roda

5 april: uit degradatiezone na succes in Tilburg

Het was in de slotfase billen knijpen, maar het lukt ADO Den Haag wel de uitwedstrijd tegen Willem II te winnen. Door goals van Nasser El Khayati en Mike Havenaar reizen de mannen van coach Fons Groenendijk met drie punten terug naar Den Haag: 1-2. Willem II maakte via Obbi Oulare nog de 1-1, maar Havenaar schenkt zijn ploeg de heel belangrijke zege, aangezien alle concurrenten in de strijd tegen degradatie verliezen. Daardoor stijgt ADO Den Haag boven het degradatiemoeras uit.

8 april: gouden week

Het wordt een ongekende week voor ADO Den Haag. Na overwinningen op Roda JC en Willem II wordt ook FC Groningen aan de zegekar geregen: 4-3. De goals worden gemaakt door Danny Bakker, Dion Malone (twee keer) en Mike Havenaar. In de tweede helft scoort FC Groningen nog drie keer, maar ADO Den Haag blijft overeind.

23 april: ADO DH verovert Kasteel en is veilig

Na een terecht punt tegen PSV (1-1) speelt ADO Den Haag zich veilig op Het Kasteel. Het is in de tweede helft tegenhouden geblazen, maar het lukt ADO Den Haag wel om de uitwedstrijd tegen Sparta in winst om te zetten: 0-1. Nasser El Khayati kroont zich in het eerste bedrijf tot matchwinner. Door de zege handhaaft ADO Den Haag zich dus definitief in de Eredivisie.

Mei

5 mei: Mitchel Denkers sluit debuutseizoen E-Divisie af

De eSporter van ADO Den Haag, Mitchel Denkers, eindigt als vijfde in de eerste editie van de E-Divisie. In 34 speelrondes behaalt Mitchel 30 punten. Een uitstekende prestatie, waar zowel hij als ADO Den Haag trots op mag zijn.

14 mei: seizoen eindigt in stijl

Met een heerlijke 4-1 overwinning op Excelsior sluit ADO Den Haag het seizoen in stijl af. Bij rust stond het al 3-1 door goals van Sheraldo Becker, Mike Havenaar en Nasser El Khayati. Na de pauze zet Wilfried Kanon de eindstand op het scorebord. Door deze overwinning eindigt ADO Den Haag als elfde in de Eredivisie. Na afloop van het slotduel wordt Robert Zwinkels gekroond tot Speler van het Jaar

18 mei: nieuwe hoofdsponsor

Vanaf het seizoen 2017/2018 staat de naam van de nieuwe hoofdsponsor Cars Jeans op de voorkant van het wedstrijdtenue van ADO Den Haag en later wordt het kledingmerk ook naamgever van het stadion. De vorige hoofdsponsor, Basic-Fit, zal nog steeds nauw betrokken blijven bij ADO Den Haag. De fitnessketen krijgt een plek op de achterkant van het wedstrijdtenue. ADO Den Haag en Cars Jeans tekenen voor drie jaar.

6 carsjeans

23 mei: opvolger Meppelink gevonden

Frans Danen is de opvolger van Rob Meppelink als Hoofd Jeugdopleiding bij ADO Den Haag. De Hagenaar treedt per 1 juli in dienst van de club. Danen tekent een contract voor drie seizoenen. Hij is geen onbekende bij ADO Den Haag. Van 1985 tot 1993 was hij als aanvaller een vaste waarde bij, toen nog, FC Den Haag.

26 mei: seizoen ADO Vrouwen ook ten einde

ADO Den Haag Vrouwen slaagt er op de slotdag van de play-offs om de titel van de Eredivisie Vrouwen helaas niet in om de derde plaats te veroveren. In een duel dat grotendeels in het teken staat van afscheid nemende speelsters wordt jammer genoeg met 1-2 verloren van FC Twente. Michelle Vrieling, Vreugdenhil, Hélène Heemskerk, Mijke Roelfsema en Lindsey Keizerweerd, Isa Pothof en Jessie van Leeuwen trekken de deur achter zich dicht bij ADO Den Haag.

Juni

3 juni: Groenendijk blijft aan het roer staan

Een dag na het vertrek van Aleksandar Rankovic (Onder 19) wordt een heugelijk feit naar buiten gebracht. Fons Groenendijk zet zijn handtekening en blijft nog twee seizoenen trainer van ADO Den Haag. De Leidenaar kreeg de boel aan de praat na het vertrek van Zeljko Petrovic en wordt hier dus voor beloond. “De komende twee seizoenen willen we de basis, die afgelopen maanden is gelegd, verder uitbouwen. Ik ben trots dat ik nog twee jaar trainer mag blijven van deze mooie club”, aldus Groenendijk.

7 groenendijk

4 juni: memorabel moment voor Ebuehi

ADO Den Haag-verdediger Tyronne Ebuehi speelt zijn eerste interland voor Nigeria. Hij valt in de rust in tijdens de oefenwedstrijd tegen Togo. Dat duel werd met 3-0 gewonnen door Nigeria, waarmee Ebuehi wellicht naar het WK 2018 gaat.

14 juni: een bewogen dag

Een rustige zomerdag is 14 juni allerminst. Commissarissen Wim Deetman en Martin Jol besluiten zich met onmiddellijke ingang terug te trekken als commissaris van ADO Den Haag. Daarnaast wordt het contract van Manager Voetbalzaken Jeffrey van As met drie jaar verlengd. Tot slot keert zowel Virgilio Teixeira (beloften) als Edwin Grunholz (ADO Onder 19) als trainer terug bij ADO Den Haag.

21 en 22 juni: nog geen rustige maand

In de drukke maand juni komt Nick Kuipers naar ADO Den Haag, dat de contracten van Dirk Heesen en John Nieuwenburg verlengt en afscheid neemt van assistent-trainer Ekrem Kahya. Een tegenvaller is dat de gemeente Den Haag, toch wel onverwacht, besluit om het prioriteitsaandeel in NV ADO Den Haag terug te geven aan de club.

26 juni: eerste training

Na een seizoen met twee gezichten, waarin ADO Den Haag onder Fons Groenendijk van de laatste naar de elfde plaats klom, staat de eerste training van het seizoen 2017/2018 op het menu. Dion Malone en Achraf El Mahdioui zijn er op dat moment al niet meer bij.
Juli

8 eerstetraining

3 juli: Henrik-Jan Rinner neemt plaats in financiële zetel

Henrik-Jan Rinner is de nieuwe Financieel Directeur van ADO Den Haag. De Voorburger treedt in dienst van de Haagse club als opvolger van Peter Ooijendijk, die de functie iets meer dan een jaar op interim basis vervulde. Rinner is afkomstig van Stage Entertainment waar hij jarenlang werkte in diverse directiefuncties van werkmaatschappijen van het concern.

4 juli: transfergeweld

In de eerste dagen van juli zijn meerdere transfers te noteren bij ADO Den Haag en de club blijft tot het einde van juli actief. Mike Havenaar reist terug naar Japan, terwijl Lex Immers juist terugkeert naar Den Haag. Donny Gorter, Bas Kuipers, Elson Hooi en Melvyn Lorenzen worden ook vastgelegd, terwijl Gervane Kastaneer en Ernestas Setkus van het Haagse podium verdwijnen.

9 juli: groot verdriet wegens overlijden Sylvia Nooij

ADO Den Haag neemt met verslagenheid kennis van het overlijden van Sylvia Nooij op 32-jarige leeftijd. Vanwege het tragische nieuws over Sylvia Nooij draagt het eerste elftal van ADO Den Haag rouwbanden tijdens de oefenwedstrijd tegen Serooskerke.

9 SylviaNooij

10 juli: trainingskamp Zeeland

ADO Den Haag installeert zich in Zeeland. In de Zeeuwse regen wordt met 0-7 gewonnen van tweedeklasser Serooskerke en met 13-1 van VV Bruse Boys.

27 juli: trainingskamp China

Na het eerdere trainingskamp in Zeeland staat er een speciale trip op de rol: op uitnodiging van grootaandeelhouder UVS verblijft de selectie en staf van ADO Den Haag drie dagen naar China. Het is er warm, maar het wordt een succesvol trainingskamp. Een toeristisch uitstapje naar de Verboden Stad, een bezoek aan de Chinese muur en de winst van de China Trophy zijn hoogtepunten.

31 juli: De Graaf terug op oude nest, Johnsen tekent ook

De laatste dag van juli staat in het teken van twee nieuwsfeiten. Edwin de Graaf keert als assistent-trainer terug bij de club waar hij eerder bergen werk verzette op het middenveld en Bjørn Johnsen mag zich de nieuwe spits van ADO Den Haag noemen. De 25-jarige Noors international tekent in Den Haag een contract voor drie seizoenen.

Augustus

3 augustus: Ton Hoernig overlijdt

Oud-voorzitter en Lid van Verdienste van ADO Den Haag Ton Hoernig overlijdt op 85-jarige leeftijd. Ton Hoernig diende ADO vele jaren als kaderlid. Hoernig, wiens zoons bij ADO Den Haag voetbalden, werd jeugdleider en nam de coördinatie en eindredactie op zich van het clubblad ADO Post. En onverwacht stapte hij in 1994 naar voren door zich beschikbaar te stellen voor het vervullen van de functie van voorzitter. Hij bekleedde deze rol ruim een jaar en ging zich vervolgens met verve samen met zijn vrouw Jannie bezig houden met kantinezaken op wat nu De Aftrap heet. Hij werd uiteindelijk benoemd tot Lid van Verdienste. Op 9 augustus ontvalt ons nog een ADO Den Haag-man: oud-speler Peter Hoet overlijdt op 76-jarige leeftijd.

11 augustus: valse start

Het nieuwe eredivisieseizoen start met een koude douche tegen FC Utrecht. In het eigen Cars Jeans Stadion gaat ADO Den Haag met 0-3 onderuit. Een geflatteerde uitslag, maar wel een valse start van het seizoen.

16 augustus: Kanon blijft bij ADO DH knallen

De kogel is eindelijk door de kerk: Wilfried Kanon blijft speler van ADO Den Haag. De Ivoriaanse verdediger zet zijn handtekening onder een contract dat hem ook de komende vijf seizoenen aan onze club bindt. “Gelukkig mocht ik de afgelopen weken met de groep meetrainen, dus ik ben topfit en klaar om het shirt van ADO Den Haag weer met trots te mogen dragen”, aldus de dolblije Kanon. Naast het tekenmoment van Kanon wordt bekend dat Ludcinio Marengo naar SK Brann vertrekt.

10 kanon

21 augustus: Beugelsdijk Maatschappelijk Speler van het Jaar

Tom Beugelsdijk wordt gekroond tot Maatschappelijk Speler Eredivisie, een prijs die jaarlijks door de Eredivisie en VriendenLoterij uitgereikt aan een speler die zich op een bijzondere manier inzet voor de maatschappij. Sergio Padt (FC Groningen), Morten Thorsby (sc Heerenveen) waren samen met Tom Beugelsdijk genomineerd.

11 beugelsdijk

Eind augustus: vierklapper in laatste transferweek

In de laatste week van de transferwindow haalt ADO Den Haag nog drie spelers in huis. Abdenasser El Khayati tekent op 23 augustus voor drie jaar, terwijl in de laatste dagen voor de transferdeadline ook Erik Falkenburg, Indy Groothuizen en Ricardo Kishna aangetrokken worden. Chovanie Amatkarijo en Dennis van der Heijden worden uitgezwaaid.

September

1 september: Cars Jeans Stadion

De thuishaven van ADO Den Haag wordt officieel omgedoopt tot het Cars Jeans Stadion. Daarmee is de naam van Kyocera na zeven jaar van het stadion verdwenen. De naam van Cars Jeans zal in ieder geval drie jaar lang pronken op de shirts en de stadiongevel van ADO Den Haag.

12 stadion

9 september: lek boven

Na verliespartijen tegen FC Utrecht (0-3), AZ (2-0) en sc Heerenveen (1-2) worden de eerste punten van het seizoen gepakt. Dankzij twee doelpunten van Nasser El Khayati wint de ploeg van trainer Fons Groenendijk met 1-2 bij Willem II.

13 punten

17 september: fraai punt wordt overschaduwd

ADO Den Haag speelt in eigen huis knap met 1-1 gelijk tegen Ajax, maar het blessurenieuws over aanwinst Ricardo Kishna hangt als een grauwsluier over deze remise heen. De geboren Hagenaar scheurt zijn voorste kruisband tegen de Amsterdammers en wacht daarom een lange revalidatie.

20 september: bekercampagne snel ten einde

Een stuntje. Dat heeft ADO Den Haag nodig om de tweede ronde van de KNVB Beker te bereiken. Tegen Feyenoord in De Kuip doet de formatie van coach Fons Groenendijk grote gedeeltes van de wedstrijd niet onder voor de landskampioen, maar verliest het toch met 2-0. Zo zit het bekeravontuur er al na één duel op.

Eind september: weg omhoog ingeslagen

Op 23 september kroont Abdenasser El Khayati zich met een verkapt schot tot matchwinner tegen Sparta (1-0), waardoor ADO Den Haag steeds verder opkrabbelt. Dit proces zet zich door als Tom Beugelsdijk op 30 september vlak voor tijd de beslissende goal maakt in de uitwedstrijd tegen NAC Breda (0-1).

Oktober

16 oktober: mooie dag voor ADO Kids

150 ADO Kids verzamelen zich bij het Cars Jeans Stadion, waar een recordaantal kinderen zich heeft opgegeven voor het voetbaltoernooi. En wat zijn ze enthousiast! Ze kunnen niet wachten totdat ze het veld op mogen om een balletje te trappen met Robert Zwinkels, Sheraldo Becker, Abdenasser El Khayati en Wilfried Kanon. Het is één groot feest.

14 adokids

17 en 18 oktober: bittere pillen

Op 17 oktober wordt er na een vroege rode kaart voor Édouard Duplan met 1-2 verloren van Excelsior en alsof dat nog niet erg genoeg was wordt Tom Beugelsdijk een dag later voor vier duels geschorst na een beroepszaak met meerdere wendingen.

20 oktober: de trotse glimlach van Jeff Osseman

Voor Jeff Osseman komt een lang gekoesterde wens uit: voor één dag directeur zijn van zijn geliefde club ADO Den Haag. Met hulp van de stichting 'Dromen Zonder Beperking', de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij en natuurlijk alle medewerkers, selectie en staf van de club werd het voor Jeff een dag om nooit te vergeten. Jeff maakt op een persconferentie bekend dat ADO Den haag een G-voetbal team gaat opstarten (de ADO Den HaaG-storks).

21 oktober: historie in De Koel

Drie uitwedstrijden op rij winnen, het is ADO Den Haag niet vaak gegeven. Sterker nog, de 0-2 zege bij VVV-Venlo (goals van Erik Falkenburg en Bjørn Johnsen) zorgt ervoor dat we voor het eerst sinds 1972 een dergelijke reeks weten neer te zetten.

27 oktober: Hans Kraay sr. overlijdt

Op 27 oktober is er triest nieuws te melden: Hans Kraay sr. blaast op 81-jarige leeftijd zijn laatste adem uit. Kraay speelde tot 1970 betaald voetbal voor Feyenoord en DOS en kwam acht keer uit voor het Nederlands Elftal. De Utrechter was als trainer actief voor zowel Feyenoord, Ajax als PSV. In juli 1980 werd Kraay aangesteld als trainer van FC Den Haag. Begin oktober van dat zelfde jaar moest hij vanwege gezondheidsredenen zijn werkzaamheden staken.

November

5 november: FIFA-goal

Het Doelpunt van het Jaar wordt zonder twijfel geproduceerd op 5 november. ADO Den Haag neemt het in het eigen Cars Jeans Stadion op tegen Feyenoord. Met een weergaloos doelpunt schiet Aaron Meijers ADO Den Haag op 1-1 tegen de regerend kampioen, die uiteindelijk op 2-2 gehouden wordt. Na afloop wordt er veelvuldig gesproken van een FIFA-goal. Bij het duel met Feyenoord kreeg ADO Den Haag-clubicoon Lex Schoenmaker de Haagse Sportpenning overhandigd uit handen van wethouder Baldewsingh en Rinus Israël.

15 fifagoal

7 november: spelers en staf naar Juliana Kinderziekenhuis

Het begint inmiddels een jaarlijkse traditie te worden; het bezoek van ADO Den Haag aan het Juliana Kinderziekenhuis. Om de zieke kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Om ze een hele leuke middag te bezorgen. En dat lukt! Dit keer gaan Tom Beugelsdijk, Nasser El Khayati, Edouard Duplan, Bjørn Johnsen en van de staf hoofdtrainer Fons Groenendijk en keeperstrainer Raymond Mulder naar het ziekenhuis in Den Haag. Ook Storky is erbij!

14 november: Ebuehi stunt tegen Argentinië

Nigeria (nr. 41 FIFA-ranking) zorgt voor een daverende verrassing door vice-wereldkampioen Argentinië (nr. 4 FIFA-ranking) met 4-2 te verslaan in een oefenwedstrijd. ADO Den Haag-verdediger Tyronne Ebuehi viel in de rust in voor Nigeria. Op het WK in Rusland zullen Nigeria en Argentinië elkaar ook treffen.

December

2 december: goed voorbeeld G-Storks mag niet baten

Na een 4-1 overwinning op Heracles Almelo en een 2-0 nederlaag bij Vitesse gaat ADO Den Haag in het eigen stadion met 0-3 ten onder tegen FC Groningen. En dat terwijl de G-Storks op dezelfde dag nog het goede voorbeeld geven, door met 4-0 van de Groningers te winnen.

Midden december: spectaculaire 3-2 zeges

Op 9 december wint ADO Den Haag onder aanvoering van Nasser El Khayati (twee goals en één assist) in de slotfase met 2-3 bij FC Twente. Net als tegen de Tukkers toont ADO Den Haag vier dagen later thuis tegen Roda JC ook veerkracht. Weer wordt het 3-2, mede dankzij de eerste twee treffers van Lex Immers sinds diens rentree bij onze club.

16 leximmers

15 december: klimmen naar categorie 2

ADO Den Haag is door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in de veilige categorie 2. De één-na hoogst haalbare categorie in het financial rating systeem van de KNVB. Deze indeling is vastgesteld op basis van de vastgestelde jaarcijfers over het boekjaar 2016-2017 en op basis van de ingediende prognose voor het boekjaar 2017-2018.

19 december: Thomas Meißner razende reporter op vrijwilligersavond

De jaarlijkse vrijwilligersavond is weer een groot succes. Normaal is het andersom, maar dit keer tappen de spelers de biertjes, dragen de spelers de dienbladen en staan de spelers achter de buffetschalen. Een mooi beeld. Thomas Meißner doet voor ADO TV het verslag als razende reporter.

22 december: knallend het jaar uit

Op voorhand leek ADO Den Haag een lastige kluif de hebben aan PEC Zwolle. Niks bleek minder waar. De mannen van trainer Fons Groenendijk waren veel te goed voor de ‘Blauwvingers’. ADO Den Haag sloot het jaar 2017 af met een ruime 4-0 overwinning. Door de overwinning gaat ADO Den Haag de winterstop in met een 7e plek op de ranglijst!