Eerder deze week maakte ADO Den Haag bekend dat Andries Smit haar eerste E-sporter zou worden. Helaas liet Andries deze week weten wegens privé omstandigheden afstand te nemen van deze functie. Gelukkig heeft ADO Den Haag in Mitchel Denkers snel een nieuwe goede Esporter aan zich weten te binden die onze club gaat vertegenwoordigen in de E-Divisie!

Even voorstellen: Mitchel Denkers!

 

De E-Divisie is een initiatief van de Eredivisie CV en wordt gelanceerd in samenwerking met alle 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™ en Endemol Shine Nederland. Voor de Eredivisie en de Eredivisieclubs is de E-Divisie een uniek platform om jongeren te bereiken en de betrokkenheid van bestaande fans bij hun club te vergroten. "Binnen de Eredivisie zijn we al enige tijd bezig om een officiële eSports-competitie in Nederland op te zetten. We zijn verheugd dat we dit nu samen met de clubs, EA SPORTS en Endemol kunnen organiseren", vertelt Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV.”

Na 17 speelrondes wordt binnen de FIFA 17-spelmodus FIFA Ultimate Team duidelijk welke club en gamer zich de eerste landskampioen van de E-Divisie mag noemen. De Nederlandse kampioen wint de felbegeerde kampioenschaal en wordt namens de E-Divisie afgevaardigd voor de EA SPORTS FIFA 17 Ultimate Team™ Championship Series. Daar gaat de landskampioen het in Europees verband opnemen tegen de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers uit Frankrijk en andere landen. Bij winst stroomt de E-Divisie kampioen door naar het wereldkampioenschap, waar hij of zij zich kan meten met de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers in de wereld.

Volg alle ontwikkelingen binnen de E-Divisie op www.e-divisie.nl.