Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

Dick Advocaat (68), is het komend seizoen technisch adviseur bij ADO Den Haag. Dat is de oud-eerste elftalspeler van ADO (182 officiële wedstrijden) met ADO Den Haag overeengekomen. Algemeen directeur Mattijs Manders is daar uiterst opgetogen over: “De naam en faam van Dick is genoegzaam bekend. Hij is voor onze club van meer dan toegevoegde waarde. Ik ben de KNVB erkentelijk dat zij Dick de gelegenheid geven om in zijn vrije tijd en op vrijwillige basis ADO Den Haag op technisch vlak te ondersteunen. De Raad van Commissarissen, onder leiding van de heer Wang, voelt zich daardoor gesterkt bij de plannen om de club op termijn naar een hoger niveau te tillen.”

Advocaat vindt het ‘buitengewoon prettig’ dat zijn werkgever, de KNVB, hem toestaat om ‘zijn’ ADO Den Haag te steunen. “Bij ADO Den Haag is er nog een lange weg te gaan naar stabiliteit. Ik vind het gewoon hartstikke leuk om, waar kan, te helpen. Alle partijen in en om de club moeten schouder-aan-schouder aan de slag.”

Kees Jansma en Martin Toet nieuwe commissarissen

Namens de Raad van Commissarissen rondt commissaris Wim Deetman dezer dagen de gesprekken af met Kees Jansma. Manders: “Ook Jansma heeft aangegeven zich voor de club te willen inzetten. Zijn komst wordt binnen de RvC en de club breed gedragen.” Jansma blijft ook presentator bij FOX Sports.

Tenslotte worden ook de gesprekken voor een zetel in de RvC afgerond met Martin Toet, oud-speler van FC Den Haag in de jaren ’70. Martin Toet is voormalig vennoot van BDO en tegenwoordig actief als ondernemer in het bedrijfsleven. Naast Wang en Wim Deetman maakt ook Martin Jol deel uit van de RvC van ADO Den Haag.

Manders verwacht een dezer dagen ook het aantrekken van onder anderen de nieuwe hoofdtrainer af te ronden.