Jan Willem Wigt vertrekt met onmiddellijke ingang bij ADO Den Haag. De Algemeen Directeur komt niet meer voor in de plannen die grootaandeelhouder United Vansen met ADO Den Haag heeft. Wigt heeft dit dinsdagmorgen in een persoonlijk gesprek van Mr Wang Hui te horen gekregen.

Jan Willem Wigt volgde in juni 2015 Maarten Fontein op als Algemeen Directeur van ADO Den Haag. Wigt had tot dat moment de functie drie maanden op interim basis invulling gegeven. Hij bekleedde vele functies bij ADO Den Haag. De Hagenaar maakte onder meer deel uit van de Raad van Commissarissen namens aandeelhouder HFC ADO Den Haag. Ook was Wigt onder andere voorzitter van de vereniging HFC ADO Den Haag en van de stichting Rood Groen Geel. In de laatste hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de realisatie van het museum van de Haagse club. Ook was hij met zijn bedrijf Van Arkel Gerechtsdeurwaarders jarenlang sponsor van de jeugdopleiding.

"Ik heb te accepteren dat de grootaandeelhouder niet met mij verder wil. Ik ben erg trots op waar ADO Den Haag op dit moment, financieel en sportief, staat. Ik heb ruim een jaar in deze functie bij onze club mogen werken, en heb genoten van de enorme inzet en betrokkenheid bij de club van alle medewerkers, inclusief spelers en staf, sponsoren, vrijwilligers en supporters. Uiteraard blijf ik als groot supporter aan ADO Den Haag, mijn club, verbonden."

Daarnaast verlaat Ton Rutgrink ADO Den Haag, zoals eerder aangekondigd per heden, en legde vandaag zijn functie als vice-voorzitter en lid van de Raad van Commissarissen neer. Spanningen tussen zijn rol als commissaris van ADO Den Haag en zijn andere zakelijke activiteiten liggen mede aan zijn besluit ten grondslag. Rutgrink maakte een jaar deel uit van de RvC van ADO Den Haag. De club betreurt het dat het niet langer van Rutgrinks gewaardeerde inzet gebruik kan maken.