Voetbal is emotie. Uiteraard weten wij dat bij ADO Den Haag als geen ander. Sinds de overgang naar het Kyocera Stadion hebben we vele geweldige momenten met elkaar gedeeld, in alle vreugde. Maar het kan af en toe wel eens gebeuren dat de emotie de overhand dat supporters de huisregels of regels van de KNVB overtreden. Voor de club, maar zeker ook voor de supporter kan dat dan vervelende gevolgen hebben. De pakkans bij ADO Den Haag is door het complete camerasysteem in combinatie met het ‘kennen en gekend worden’ erg groot. Wanneer een supporter in de fout gaat kan dat op de navolgende manieren aangepakt worden.
• Een supporter wordt aangesproken door iemand van de club of politie. Met een dergelijke correctie word afdoende resultaat geboekt dat verdere trajecten niet nodig zijn.
• Een supporter word uitgenodigd voor de zogenaamde stadionverbodencommissie van ADO Den Haag waar hoor en wederhoor plaats zal vinden. Afhankelijk van dit gesprek zal de commissie besluiten wat er verder gebeurt. Dit kan variëren van een lokaal stadionverbod waarbij met name de thuis- en uitwedstrijden van ADO Den Haag voor een bepaalde (korte) periode verboden gebied wordt tot een waarschuwing of vrijspraak.
• Een supporter ontvangt via de KNVB een landelijk stadion verbod waarbij het mogelijk is dat de supporter ook nog eens een geldboete krijgt opgelegd door de KNVB.
• Een supporter komt in een stafrechtelijk traject terecht en kan uiteindelijk ook een stadionverbod opgelegd worden door de KNVB of een rechter. In dit geval krijgt de supporter in afwachting van dit strafrechtelijke traject een voorlopig lokaal stadionverbod vanuit de club opgelegd voor de duur van het onderzoek.
Indien een supporter een stadionverbod opgelegd krijgt, dan kan de supporter onder bepaalde voorwaarden deelnemen aan een alternatief traject en een vrijwillige meldingsplicht. Door hier aan deel te nemen komt de supporter direct in aanmerking voor een vermindering in de termijn van het stadionverbod. Je komt in aanmerking voor een alternatief traject nadat tenminste een kwart van het verbod is verstreken, in het geval van het verrichten van onbetaalde arbeid voor de club. In het geval van een landelijk stadionverbod van de KNVB kan de straf teruggebracht worden middels een meldingsplicht waar de club toestemming voor dient te geven.
Wanneer je wilt deelnemen aan een dergelijk traject, of verdere vragen hebt over het stadionverbod, kun je altijd contact opnemen met de Supporters Liaisons Officer (SLO) van ADO Den Haag, Koos Roeg, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij kan samen met jou kijken wat de mogelijkheden zijn.
Momenteel zijn er 90 lopende stadionverboden bij ADO Den Haag.
Terug naar overzicht
Lees ook
Overig
Overig