Afgelopen zondag trad ADO Den Haag in een zonovergoten Bingoal Stadion aan tegen Jong AZ. Met een uitverkochte Lex Schoenmakertribune, de komst van alle jeugdspelers én heel veel ADO Kids en het prachtige weer waren de voortekenen goed. Uiteindelijk deed de formatie van trainer Darije Kalezic er nog een schepje bovenop en zorgde de ploeg voor een fraaie 4-1 overwinning. We kijken terug op een fantastische dag!

dsc 0057 01

Uitverkochte Lex Schoenmaker Tribune

Voor deze eerste zondagmiddagwedstrijd van het seizoen ging de kaartverkoop ongekend hard. Vooral de Lex Schoenmaker Tribune, oftewel de kidstribune, was in trek. Het ene na het andere vak verkocht in de dagen voor het thuisduel tegen Jong AZ uit. Op de wedstrijddag zelf waren er geen kaarten meer te krijgen en zat de tribune tot de nok toe vol met families, voetbalteams, dagjesmensen en ADO Kidsleden. Om de sfeer op deze tribune te testen ging selectiespeler Silvinho Esajas voor ADO TV even poolshoogte nemen op de Kids tribune om te kijken hoe de stemming erin zat. Als een echte reporter vroeg de middenvelder, die op dit moment herstellende is van een blessure, de kinderen naar hun favoriete speler en een voorspelling van de wedstrijd. Het leverde het volgende leuke item op:

Voorstelronde voor onze jeugd

Wat is Onze Trots zonder haar jeugdopleiding? Er zijn tientallen voorbeelden van jeugdspelers die uiteindelijk hun debuut mochten maken in het eerste van ADO Den Haag en geldt sinds jaar en dag als een van de levensaders van de club. Om deze jeugdspelers een keer in het zonnetje te zetten en ze voor te stellen werden alle jeugdteams van de jongens en meiden uitgenodigd afgelopen zondag en mochten zij als hoogtepunt een ronde lopen over het veld in de rust. De Haagse talenten kregen een daverend applaus van het enthousiaste publiek. Hiermee zorgden de supporters voor een onvergetelijk moment voor de jongens en meiden, en natuurlijk ook hun familieleden.

De fantastische middag in beeld

Fotografie: Pepijn Sonderen