De jaarlijkse Open Dag van ADO Den Haag stond afgelopen zondag -eindelijk- weer op het programma. Door corona kon het de afgelopen twee jaar niet plaatsvinden dus iedereen had er dit jaar extra veel zin in. Ondanks het matige weer kijken we met zijn allen terug op een fantastische dag met natuurlijk de traditionele spelerspresentatie, stadionrondleiding, super veel toffe kinderactiviteiten en nog veel meer. 

Stadion tour tijdens Open Dag ADO Den Haag

De Open Dag begon om 11:00 uur en de eerste trouwe supporters waren al vroeg aanwezig bij het stadion. Rond het stadion stonden er kraampjes, horeca, vele springkussens en andere leuke kinderspelletjes klaar en daar werd al snel gretig gebruik van gemaakt van de jongste ADO-fans. Om de dag met wat energie op te starten draaide DJemaica alvast wat lekkere plaatjes op het podium waar later die dag de spelerspresentatie zou plaatsvinden. Ondertussen waren ook de binnenactiviteiten al van start gegaan. De deuren van het Bingoal Stadion waren namelijk geopend voor wie dat wilde om een kijkje te nemen op plekken waar je normaal gesproken niet snel komt. Er was alle tijd om de kleedkamers van binnen eens te zien en op de plek te zitten waar normaal gesproken bijvoorbeeld Thomas Verheydt zich voorbereid op de wedstrijden. Om nog beter het idee te krijgen wat de spelers op wedstrijddagen meemaken ging de stadiontour ook langs de spelerstunnel naar het veld. Supperters van jong en oud waanden zich voor heel even speler van ADO Den Haag en betraden het veld vanaf de geel-groene boog bij de spelerstunnel. 

Open Dag ADO Den Haag

Buiten werd het ook steeds drukker, terwijl het weer er helaas niet beter van werd. Dit mocht de pret zeker niet drukken en bij de optredens van Janah Louard en John West stond het plein lekker gevuld met enthousiaste fans. Zowel Louard en West maakten er echt een feestje van en de sfeer zat er super goed in. Bij de merchandise kraam was het ondertussen ongelofelijk druk en het was duidelijk dat de nieuwe shirts en trainingskleding bij velen in de smaak vallen! Het ging steeds voller staan van de mensen op het plein, want het hoogtepunt van de dag ging bijna van start: de spelerspresentatie.

Presentatie staf en speelsters ADO Den Haag Vrouwen tijdens Open Dag ADO Den Haag

Eerst waren er de ADO Den Haag Vrouwen die het podium betraden. Met luid gejuich, confetti en opzwepende muziek werden de dames ontvangen. Een voor een werden de Haagse voetbalsters door presentator Tijl Beckand voorgesteld aan het publiek. De supporters die een plekje aan het podium hadden bemachtigd hadden extra geluk: zij konden aan high-five geven aan hun voetbalhelden. Even daarvoor waren de heren van ADO Den Haag ook aangekomen bij het stadion en zij kwamen in stijl aan bij de spelerspresentatie. Verschillende spelers kwamen namelijk achterop de motor aan en dit ging niet onopgemerkt aan de aanwezigen voorbij. Het geluid van de motoren was goed te horen en daardoor wist iedereen dat het bijna zover was.

Presentatie staf en spelers ADO Den Haag tijdens Open Dag ADO Den Haag, *Tim Oosterheert* of ADO Den Haag, *Jesus Olivares Jabalera* of ADO Den Haag, *Rafael Struick* of ADO Den Haag, *Nigel Owusu* of ADO Den Haag *Gino Zwirs* of ADO Den Haag, *Kilian Nikiema* of ADO Den Haag, *Finn van Breemen* of ADO Den Haag, *Tyrese Asante* of ADO Den Haag, *Joel Zwarts* of ADO Den Haag, *Jordy Wehrmann* of ADO Den Haag, *Max de Waal* of ADO Den Haag, *Boy Kemper* of ADO Den Haag, *Sacha Komljenovic* of ADO Den Haag, *Dhoraso Klas* of ADO Den Haag, *Finn Dicke* of ADO Den Haag, *Guillem Rodriguez* of ADO Den Haag, *David van de Riet* of ADO Den Haag, *Hugo Wentges* of ADO Den Haag, *Dirk Carlson* of ADO Den Haag, *Marius van Mil* of ADO Den Haag, *Luuk Koopmans* of ADO Den Haag, *Daryl Werker* of ADO Den Haag, *Silvinho Esajas* of ADO Den Haag, *Malik Sellouki* of ADO Den Haag, *Xander Severina* of ADO Den Haag, *Denzel Hall* of ADO Den Haag, *Gregor Breinburg* of ADO Den Haag, *Thomas Verheydt* of ADO Den Haag, *Thom van der Spek* of ADO Den Haag

Tijl nam weer het woord en stelden de spelers één voor één voor en elke keer werden de spelers met veel gejuich ontvangen. Natuurlijk was er ook wat extra aandacht voor de nieuwe hoofdtrainer Dirk Kuijt en werd hij op het podium kort geïnterviewd. Hij liet weten het fijn te vinden opnieuw alle supporters te zien en zei er alles aan te doen om er dit jaar een succesvol seizoen van te maken.

Sfeerimpressie ADO TV

 

Na afloop van de spelerspresentatie was het tijd voor de selfiesessie met alle ADO Den Haag mannen en vrouwen. Helaas ging het op dat moment steeds harder regenen, maar er werden al snel paraplu's geregeld en kreeg toch iedereen die dat wilde de kans voor een handtekening of selfie met zijn favoriete speler of speelster. Gedurende deze sessie had DJ Dominic Base de muziekknoppen overgenomen en zorgde voor wat zomerse vibes ondanks de regen. Alle spelers en trainers namen alle tijd voor de fans en hadden het onwijs naar hun zin, net als alle aanwezige fans en de crew. Rond 16:00 uur keerde de spelersgroep weer naar huis en ook de ADO-fans gingen met een glimlach terug naar huis.

Al met al was het weer een geweldige en geslaagde. De sfeer zat er goed in, er was voor iedereen wat te doen en er waren ondanks het weer toch veel fans op afgekomen. Op naar volgend jaar!

Fotoserie