Er vond vrijdagmiddag een contractondertekening met een speciaal tintje plaats in het Cars Jeans Stadion. Lynden Edhart, die anderhalve maand geleden zijn vijftiende verjaardag vierde, tekende een verbintenis tot medio 2022. In de overeenkomst is een optie voor nog een jaar opgenomen.

Een belangrijk speerpunt van het meerjarenplan van ADO Den Haag is om veelbelovende jeugdspelers sneller en langer aan de club te binden. In het kader hiervan gingen veel talenten Edhart al voor. Maar deze ondertekening heeft nog wat extra’s, omdat er nog nooit een jongere contractspeler is geweest bij ADO Den Haag.

Edhart is een aanvallende middenvelder, die ook in een meer controlerende rol kan spelen. De geboren en getogen Hagenees droeg eerder de shirts van Haaglandia, Sparta Rotterdam en SV DSO. De in Ypenburg woonachtige Edhart is bezig aan zijn tweede seizoen bij ADO Den Haag, waar hij in de Onder 16 speelt.

“Het voelt heel speciaal om nu al een contract te mogen tekenen. Het is mooi en goed dat ADO Den Haag steeds meer jonge spelers de kans geeft”, zegt Edhart, die bij het tekenmoment vergezeld werd door zijn trotse familie. “Ik wil mijn familie en de club trots maken en dit hoogtepunt zorgt daar natuurlijk voor. Ik ben een echte Hagenees en ADO Den Haag is mijn club. Dat maakt dit een heel mooi moment.”

ADO Den Haag feliciteert Lynden met zijn eerste contract en wenst hem veel succes.

img 1563

Poserend met Martin Jol (Hoofd Technisch Hart)

img 1569

Poserend met Albert van der Dussen (Academy Director)