Met het oog op de lange termijn en de kwaliteit binnen de jeugdopleiding is Nigel Owusu vastgelegd door ADO Den Haag. De 17-jarige linksachter heeft in het Cars Jeans Stadion een contract getekend tot medio 2022, met een optie voor nog een seizoen. Hij is afkomstig van AZ.

Owusu zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij Zeeburgia, waar hij dusdanig opviel dat hij in 2012 werd opgepikt door Ajax. Drie seizoenen later maakte de linkervleugelverdediger de overstap naar AZ, waar hij nu dus de deur achter zich dichttrekt. Bij ADO Den Haag gaat de Nederlands-Ghanese voetballer een nieuw hoofdstuk schrijven in zijn nog prille carrière. Daar kan hij gezien zijn leeftijd uitkomen voor zowel de Onder 18 als de Onder 21.

Het voelt als een mooie kans voor Owusu, die woensdag in het bijzijn van familie zijn eerste contract tekende. “Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken met ADO Den Haag. Het plan van de club klopt. Ik ben ook fijn opgevangen. Ik voel me meteen thuis. ADO Den Haag is een mooie club met een rijke geschiedenis en een fanatieke aanhang”, zegt Owusu. “Ik ben een linksback die comfortabel aan de bal is en graag mee opkomt. Ook sta ik verdedigend gezien m’n mannetje.”

ADO Den Haag heet Owusu van harte welkom bij de club.

img 0167

img 0195

img 0170