Links Aimane El Karicha, rechts Xander Severina

ADO Den Haag heeft twee jeugdspelers aan boord gehaald. Xander Severina (19) en Aimane El Karicha (18) hebben een contract getekend in het Cars Jeans Stadion. Severina ligt tot medio 2021 vast, met een optie voor nog een jaar. El Karicha tekent tot de zomer van 2022.

Severina
De uit Rijswijk afkomstige Severina startte met voetballen bij Semper Altius en speelde acht jaar lang in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Na twee goede jaren bij HV Quick heeft de vleugelaanvaller dus getekend bij ADO Den Haag.

“Dit speciale moment maakt mij blij en trots. Deze stap is zeer goed voor mijn ontwikkeling”, zegt Severina. “Ik ben een linksbuiten, die ook op de rechterflank kan spelen. Ik zie mezelf vooral als een technische, snelle en tweebenige speler met een goede voorzet.”

img 5983

El Karicha
De 18-jarige El Karicha speelde lange tijd voor DHC, maar verruilde de groen-zwarten uit Delft op een gegeven moment voor SV Den Hoorn. Daar speelde de aanvallende middenvelder dit seizoen in de Onder 19, maar debuteerde hij ook in de Onder 23, het tweede elftal en het eerste elftal.

El Karicha: “Ik ben zeer blij dat ik bij deze mooie club mag tekenen. Nu is het aan mij om me verder te ontwikkelen, met hopelijk een doorbraak in het eerste elftal als uiteindelijk resultaat”, aldus de aanvallende middenvelder. “Ik zou mezelf omschrijven als een technische speler. Iemand met inzicht, die de passjes ziet. Ook heb ik een neusje voor de goal.”

img 6032