ADO Den Haag heeft zich verzekerd van de komst van Emilio Estevez Tsai. De 21-jarige middenvelder wordt overgenomen van York9 FC, een club uit Canada. Daar is de drievoudig international van Chinees Taipei (Taiwan) geboren, terwijl hij ook nog de Spaanse nationaliteit draagt. Estevez heeft voor één jaar getekend, met een optie voor nog een seizoen. Het talent sluit in de voorbereiding aan bij de eerste selectie.

Estevez is geboren in Toronto en startte zijn voetbalcarrière in het nabijgelegen Mississauga bij achtereenvolgens Etobicoke Energy, Clarkson SC, Sheridan College en North Mississauga SC. Na een periode bij SC Waterloo Region en diverse stages in Europa kwam Estevez in februari 2019 terecht bij York9 FC. Bij de club uit de Canadese Premier League kwam de middenvelder tot 21 officiële optredens. Als de situatie omtrent het coronavirus het toelaat, reist Estevez vanuit Canada af naar Den Haag.

De geboren Canadees heeft een Spaanse vader en een Taiwanese moeder en kon daarom in eerste instantie drie verschillende landen vertegenwoordigen. Nadat hij in 2018 al een trainingsuitnodiging kreeg voor Chinees Taipei (Taiwan) en daar later nog een keer moest afhaken wegens een blessure, maakte Estevez op 15 oktober 2019 zijn interlanddebuut op een mooi podium. Dat gebeurde namelijk in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Australië. Hierna kwam het talent nog twee keer in actie voor Chinees Taipei, waardoor de teller nu op drie ‘caps’ staat.

Estevez is trots dat hij de oversteek naar Europa en in het bijzonder naar ADO Den Haag kan maken. “Ik ben blij dat ik voor een prachtige club met een fanatieke aanhang kan spelen. Ik wil iedereen bij ADO Den Haag bedanken voor deze mogelijkheid”, zegt de Spaans-Taiwanese middenvelder. “Ik hoop dat iedereen veilig en gezond blijft en dat ik zo snel mogelijk naar Den Haag kan afreizen.”

ADO Den Haag heet Emilio van harte welkom bij de club en wenst hem veel succes.

emilio2

emilio3