Frans Danen blijft langer aan ADO Den Haag verbonden als Hoofd Jeugdopleiding. De 53-jarige oud-aanvaller heeft zijn aflopende contract met één jaar, tot medio 2021, verlengd.

Danen keerde in mei 2017 terug bij ADO Den Haag, waar hij al mooie herinneringen had liggen. Tussen 1985 en 1993 was hij een belangrijke aanvaller voor FC Den Haag, dat in deze periode tweemaal naar de Eredivisie promoveerde en in 1987 zelfs de bekerfinale wist te halen. Danen kwam in acht seizoenen tot 228 officiële optredens en 45 doelpunten. Na zijn actieve voetbalcarrière werd Danen trainer, bij de A1 van ADO Den Haag, Quick en ’s-Gravenzande. Bij Quick was Danen eerder ook drie jaar lang actief als Hoofd Jeugdopleiding, een rol die hij nu dus al tweeënhalf jaar vervult op De Aftrap.

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi vindt het belangrijk dat de samenwerking met Danen verlengd is. “We hopen met ADO Den Haag ook met de jeugdopleiding de volgende stappen te kunnen zetten en in het kader hiervan is het goed om continuïteit te waarborgen. Dat doen we onder meer met het verlengen van het contract van Frans. Hij blijft de lijnen uitzetten op De Aftrap en wij hebben er vertrouwen in dat dit ten goede zal komen van de (door)ontwikkeling van onze jeugdopleiding.”

Ook Danen is zeer verheugd met de verlengde samenwerking. “ADO Den Haag was, is en blijft mijn club”, zegt de Hoofd Jeugdopleiding. “Ik had al meerdere mooie periodes bij deze club beleefd en ik bekleed deze functie nu ook al tweeënhalf jaar met veel passie en plezier. Met de collega’s op De Aftrap doen we er alles aan om de jeugdopleiding te laten groeien, met als beoogd resultaat dat er uiteindelijk weer meer spelers doorstromen naar het eerste elftal.”