Er waait deze zomer min of meer een frisse wind door de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Met de komst van drie nieuwe jeugdtrainers verwacht de club weer een nieuwe stap op De Aftrap te kunnen zetten. Het gaat om Rob Penders (Onder 19), Giovanni Franken (Onder 15) en Gino Ninaber (Onder 12).

Penders (foto boven) is de meest bekende aanwinst. De 43-jarige Zaandammer speelde honderden duels in het betaalde voetbal, bij RBC Roosendaal en NAC Breda. Bij laatstgenoemde club trainde Penders diverse jeugdelftallen en was de oud-verdediger ook werkzaam als assistent-coach. Penders is dit jaar toegelaten tot de opleiding Coach Betaald Voetbal en gaat dus de Onder 19 trainen bij ADO Den Haag.

Franken kwam vroeger als veelbelovend talent in de jeugdopleiding van Feyenoord terecht en kende daarna, naast periodes bij FC Dordrecht en RKC Waalwijk, een fraaie loopbaan in het amateurvoetbal. De oud-international van de Nederlandse Antillen was als trainer actief bij RVVH (dames, jeugd en het eerste elftal), Aruba, Achilles Veen en FC IJsselmonde. Het coachen van de Onder 15 is dus de volgende stap in zijn trainerscarrière.

giovannifranken
Giovanni Franken

Ninaber komt net als zomeraanwinst Milan van Ewijk over van Excelsior Maassluis, waar hij de JO19-1 onder zijn hoede had. De trainer trainde meerdere jeugdelftallen bij deze club en heeft afgelopen jaar zijn TC2-diploma in de wacht gesleept. Ninaber heeft ook een verleden bij DHC Delft, SV Den Hoorn en de KNVB.

Hoofd Opleiding Frans Danen is verheugd met de komst van de nieuwe trainers. “Het zijn drie aanwinsten. Rob is een trainer die rust uitstraalt en geduldig is met het opleiden van spelers. Met zijn ruime ervaring als speler en trainer kan hij spelers op de juiste manier voorbereiden op een mooie carrière. Giovanni heeft als trainer ervaring op diverse niveaus en had de ambitie om zichzelf verder te ontwikkelen bij een BVO. Wij bieden hem, met zijn professionele achtergrond, graag deze kans. Gino heeft tot slot al veel stappen gezet als trainer. Bij ons kan hij zichzelf, en de talenten van de Onder 12, volop blijven ontwikkelen”, aldus Danen.

Overzicht jeugdtrainers seizoen 2019/2020
Onder 19 - Rob Penders
Onder 17 - Rick Hoogendorp
Onder 16 - Marvin van der Valk
Onder 15 - Giovanni Franken
Onder 14 - Martijn den Haan
Onder 13 - Joep Breimer
Onder 12 - Gino Ninaber
Onder 11 - Christiaan van Dam
Onder 10 - Mark Jacobs
Onder 9 - Roy de Geus

ginonihaber
Gino Ninaber