Een heugelijk moment voor Kilian Nikiema. De jeugdkeeper van ADO Den Haag heeft woensdag zijn eerste contract getekend bij ADO Den Haag. De verbintenis van de bijna 16-jarige sluitpost gaat in op 1 juli 2019 en zal lopen tot medio 2022.

Nikiema begon zijn carrière, eerst nog als linksbuiten, bij Voorschoten ’97. Nadat hij zichzelf omturnde tot een talentvolle keeper, maakte hij in de zomer van 2016 de overstap naar ADO Den Haag. Daar ging het dusdanig goed met de doelman, dat hij werd opgeroepen voor Oranje onder 15 en later ook Oranje onder 16.

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As: “Het is mooi dat we opnieuw een talent uit de eigen opleiding aan ons hebben kunnen binden. We zien in Kilian een groot talent. Hij is, zoals dat zo mooi heet, een allround keeper. Kilian heeft een katachtige reflex, een goede trap, een mooie lengte en is atletisch. Niet voor niets is hij jeugdinternational van Nederland”, aldus Van As.

Nikiema keept dit seizoen in ADO Den Haag Onder 16, dat onder leiding staat van trainer (en video-analist) Marvin van der Valk.

Interview ADO TV met Kilian Nikiema