ADO Den Haag 2 heeft de afgelopen tijd gestalte gegeven aan de selectie voor het nieuwe seizoen en heeft de spelersgroep nu rond. Trainer Virgilio Texeira heeft zeventien spelers en twee keepers op papier staan. Ook de competitieopzet en het speelschema voor het nieuwe seizoen zijn bekend.

De beloften van ADO Den Haag zijn, net als de eerste selectie, ook al aan het seizoen begonnen. De eerste training was afgelopen maandag. De ploeg van coach Texeira speelt haar eerste oefenwedstrijd op donderdag 5 juli. RKAVV is dan om 19.30 uur de tegenstander op Sportpark de Kastelenring in Leidschendam.

Selectie

Ten opzichte van vorig seizoen zijn er tien spelers vertrokken uit onze beloftenselectie. Dat zijn Guy Smith, Joe van der Sar, Delano Kloos, Kursat Cil, Dean Guezen, Nigel Ogidi Nwankwo, Salih Anez, Sergi Roeleveld, Muhammed Atay en Thijs Timmermans. De negen nieuwelingen van buitenaf in de selectie zijn Chovanie Amatkarijo (terug van verhuur aan RKC Waalwijk), Hidde van den Ende, Kick de Goede, Teun Heijberg, Killian van Mil, Dehninio Muringen, Benjamin Reemst, Johnny Reynolds en Niels van Wetten.

Van de selectie van ADO Den Haag 2 trainen Yahya Boussakou en Youri Schoonderwaldt de komende periode met de eerste selectie mee. 

Spelerslijst

Timon Fikkert Keeper
Youri Schoonderwaldt Keeper
Nadir Achahbar Verdediger
Hidde van den Ende Verdediger
Dehninio Muringen Verdediger
Tyrone Owusu Verdediger
Robin Polley Verdediger
Niels van Wetten Verdediger
Teun Heijberg Middenvelder
Sam van Huffel Middenvelder
Benjamin Reemst Middenvelder
Johnny Reynolds Middenvelder
Maarten Rieder Middenvelder
Nino Roffelsen Middenvelder
Kick de Goede Aanvaller
Chovanie Amatkarijo Aanvaller
Yahya Boussakou Aanvaller
Killian van Mil Aanvaller
Maarten Reijneveld Aanvaller

Competitie

Het tweede elftal acteert komend seizoen andermaal in de reservecompetitie, waarin het op maandag 13 augustus (18.30 uur) opent met een uitwedstrijd tegen Helmond Sport. De KNVB heeft een geografische indeling gemaakt voor de twee reservecompetities en ADO Den Haag zit in Poule B. ADO Den Haag is daarin gekoppeld aan Excelsior, Feyenoord, FC Dordrecht, RKC Waalwijk, NAC Breda, Willem II, FC Eindhoven, Helmond Sport, Fortuna Sittard en Roda JC. In het najaar worden er tien duels gespeeld, daarna vindt er een herindeling plaats op basis van de stand. De bovenste vijf ploegen uit beide poules worden samengevoegd voor het voorjaar, wat ook geldt voor de onderste helft van de groepen. De nummers één, twee en drie van de voorjaarspoule (bovenste helft) komen in aanmerking voor promotie naar de Derde Divisie.

Of er vanuit de reservecompetitie gepromoveerd kan worden hangt af van de prestaties van Jong FC Groningen, Jong FC Volendam en Jong FC Den Bosch in de Derde Divisie en Hoofdklasse. Als al deze ploegen zich voor 2019/2020 handhaven/plaatsen voor de Derde Divisie, dan is er geen promotieplek beschikbaar voor de reservecompetitie. Lukt dat één of meerdere van bovenstaande ploegen niet, dan komt er één of meerdere plekken vrij.

Klik hier voor het hele wedstrijdprogramma van ADO Den Haag 2.

171030ab10507