Sem Steijn heeft zijn eerste contract bij ADO Den Haag getekend. De 16-jarige aanvallende middenvelder zette op deze woensdag zijn handtekening onder een verbintenis voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen. Steijn wordt vanwege familieredenen wel direct uitgeleend aan VVV-Venlo.

Dat betekent dat Sem zal aansluiten bij de club waar zijn vader Maurice, natuurlijk ook oud-speler en -trainer van ADO Den Haag, hoofdcoach is. Manager Voetbalzaken Jeffrey van As: “Sem verhuist met zijn gezin mee naar Venlo en daar hebben wij uiteraard begrip voor. Hij is een talentvolle jongen, waar we hoge verwachtingen van hebben. Een creatieve middenvelder, met een goede trap. Hij gaat zich verder ontwikkelen bij VVV, waar hij aansluit bij de Onder 19 en wellicht af en toe kan meetrainen met de eerste selectie.”

Steijn tekende het contract in het bijzijn van zijn vader Maurice, die een trotse glimlach op zijn gezicht had staan. “Het is hartstikke mooi dat ik hier na zeven jaar een contract mag tekenen. Wat voor type speler ik ben? Ik ben een echte nummer tien, met een aardige trap”, aldus Sem, die dus min of meer herenigd wordt met zijn gezin. “We leven al vier jaar een beetje uit elkaar, het is mooi dat we nu meer bij elkaar zullen zijn.“ 

sem1