Ook dit jaar heeft ADO Den Haag weer een mooie financiële injectie gekregen dankzij de supporters die meedoen aan de VriendenLoterij. Op maandag 11 februari werd tijdens het Goed Geld Gala een cheque met daarop een geldbedrag van 158.963 euro uitgereikt aan Onze Trots. Een recordbedrag! ADO Den Haag dankt alle fans voor hun bijdrage.

Bij de VriendenLoterij hebben alle deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub. Van elk door hen gekocht lot gaat de helft direct naar de jeugdopleiding van de club. Nog nooit eerder brachten de fans van ADO Den Haag in een jaar tijd een zo hoog bedrag bij elkaar; vorig jaar was dit bedrag nog 153.137 euro, het jaar daarvoor 144.804 euro. Op bovenstaande foto poseren jeugdexponenten Ricardo Kishna en Tom Beugelsdijk met de cheque.

ADO Den Haag gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding onder meer voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. De donatie kan ook voor maatschappelijke projecten worden gebruikt.

In totaal stromen er vanuit de VriendenLoterij miljoenen euro's door naar de jeugdopleiding van de clubs uit de Eredivisie. ADO Den Haag staat als zesde genoteerd in de top-tien van clubs met de grootste schenking. Dat houdt in dat de club één plek gestegen is.