Trainer van Onder 19 Aleksandar Rankovic verlaat ADO Den Haag en wordt vanaf komend seizoen toegevoegd aan de technische staf van Vitesse. De 38-jarige Serviër tekent een contract voor één seizoen. Rankovic wordt een van de assistenten van voormalig ADO Den Haag-trainer Henk Fraser.

Voor Rankovic betekent dit een terugkeer naar de club waar hij debuteerde in de Eredivisie. De middenvelder speelde tussen 2002 en 2005 72 competitiewedstrijden in Arnhem. Vervolgens speelde hij vijf seizoenen voor ADO Den Haag waar hij in 101 competitiewedstrijden zes keer scoorde. Nadat Rankovic zijn loopbaan in 2012 afsloot bij Partizan Belgrado kwam hij terug naar de Hofstad waar hij tot deze zomer actief was binnen de jeugdopleiding. De laatste seizoenen had hij Onder 19 onder zijn hoede.

Rankovic: "Ik ben heel blij met de overstap naar Vitesse. Ik kan niet wachten om te beginnen. De belangrijkste reden om voor Vitesse te kiezen is het werken met Henk Fraser. Ik ken zijn karakter en zijn manier van werken. Dat zijn zeker pluspunten geweest in mijn beslissing. En ik keer terug naar Vitesse, de club waar ik drie hele mooie jaren heb gehad. Ook daar ga ik voldoende mensen tegenkomen die ik nog ken uit mijn tijd als speler. Maar ik heb ook in Den Haag een mooie tijd gehad. Het is tijd voor een nieuwe stap."

Jeffrey van As, Manager Voetbalzaken van ADO Den Haag: "Aleksandar kan een mooie stap maken en ik kan hem alleen maar feliciteren. Wij hebben gezien dat hij zich de laatste jaren goed heeft ontwikkeld en zijn hem dankbaar voor zijn werk binnen onze jeugdopleiding. Wij kunnen hem op dit moment geen soortgelijke aanbieding doen. Wij wensen Aleksandar veel succes in Arnhem."