Sinds afgelopen week zijn jeugdtrainers Ritchie Buller en Wesley Verschoof van ADO Den Haag actief in het zuidelijkste puntje van China vlak bij de plaats Sanya (Hainan district).

De jeugdtrainers verblijven hier tot en met 26 januari. Zij vertoeven op de 'Football training base for South of China' die, zoals de naam aangeeft, helemaal is ingericht voor het beoefenen van voetbal. Met een gemiddelde temperatuur van 25 graden en een prachtige ligging tussen de bergen is dit een ideale plek om op trainingskamp te gaan.

Er zijn hier momenteel rond de zeshonderd kinderen van 7 tot 14 jaar oud en 35 coaches. Die zijn overgevlogen vanuit Inner Mongolia om op trainingskamp te gaan. Buller en Verschoof zullen zich vooral gaan richten op het opleiden van de coaches. Zij gaan verder vier presentaties verzorgen over het opleiden en trainen van jeugdspelers. Daarnaast zullen zij voorbeeld-trainingen geven en de trainers begeleiden en helpen bij het geven van een training. Tot slot wordt het voetbalkamp worden afgesloten met een ADO Den Haag-Toernooi.