Tien weken lang stond ‘De Aftrap’ op zondagen in het teken van de ADO Den Haag Voetbal Academie waarbij in totaal meer dan 80 spelers en keepers trainden volgens de voetbalfilosofie van de jeugdopleiding van ADO Den Haag onder begeleiding van trainers en coördinatoren. Op zondag 21 april werd het tweede traject van dit seizoen op passende wijze afgesloten.

Voor de laatste training van dit tweede traject stonden er weer onderlinge partijen op het programma waarbij er in elke leeftijdscategorie een individuele winnaar was. De punten konden verdiend worden met het aantal gewonnen wedstrijden, doelpunten en assists.

Bij binnenkomst verzamelden de spelers in de kleedkamers waar zij zich konden omkleden om zich vervolgens te melden bij de aanmeldtafel waarbij de kinderen in teams werden verdeeld.

voetbal academie2

Eerst was het de beurt aan Groep 1, die bestond uit kinderen van de geboortejaren 2014 tot en met 2016. Door de ochtendzon en de aanwezigheid van allemaal enthousiaste spelers en trainers waren alle ingrediënten aanwezig voor een spektakelstuk. Niets bleek later minder waar, want de partijen begonnen meteen met een paar mooie uitgespeelde kansen en doelpunten. Na een ruim een uur spelen en een passende groepsfoto ontvingen alle deelnemers, onder een groot applaus, uit handen van het projectteam van de ADO Den Haag Voetbal Academie een gepersonaliseerde certificaat.

voetbal academie3

Hierna was Groep 2 aan de beurt, welke bestond uit spelers geboren in 2012 en 2013. Ook deze spelersgroep onderging hetzelfde recept met een paar mooie onderlinge wedstrijdjes waar de duels echt op zijn Haags soms ‘messcherp’ waren. Na ruim een uur werden ook deze wedstrijdjes afgesloten met de certificaatuitreiking en bekendmaking van de individuele winnaars. Kortom, een passende afsluiting voor dit succesvolle traject! Deze editie van de ADO Den Haag Voetbal Academie was weer een groot succes. Gedurende het seizoen zijn er maar liefst vijftien spelers van de Voetbal Academie ingestroomd in de ADO Den Haag Jeugdopleiding. 

voetbal academie5

Via deze weg willen wij de coördinatoren, trainers, ouders, verzorgers en spelers bedanken voor hun inzet en commitment tijdens dit traject van de ADO Den Haag Voetbal Academie. Om kans te maken op deelname aan de Voetbal Academie dien je mee te doen aan de ADO Den Haag Talentendagen. Houd de website goed in de gaten, want de inschrijvingen zullen deze zomer opengaan.