Op zondag 14 januari werd er weer een ADO Den Haag Talentendag georganiseerd op Jeugdcomplex “De Aftrap”. Jeugdtrainers van de Voetbal Academie én onze Academy verzorgden een fantastische dag. Het was niet zomaar een editie van de Talentendag, want voor de eerste keer waren er ook deelnemende meiden aanwezig. De opkomst was groots, naast de ruim 150 deelnemers aan de Talentendag voor JO9-JO12, waren er ook zo’n 100 voetballende meiden naar het Zuiderpark gekomen om zich in de kijker te spelen van de trainers van ADO Den Haag.

 

Met de ADO Den Haag Talentendag wil de jeugdopleiding van de club jeugdspelers uit de regio de kans geven om éénmalig te trainen volgens haar voetbalfilosofie. Na een gedenkwaardige editie in december, stond op 14 januari alweer de volgende op het programma. Jeugdtrainers van de club verzorgden in samenwerking met de trainers van de Voetbal Academie specifiek gerichte trainingen waarbij de voetbalkenmerken die bij ‘Onze Trots’ hoog in het vaandel staan, centraal staan. Met een deelnemersveld van ruim 250 spelers en speelsters verdeeld over verschillende groepen werd het een waar spektakelstuk.

img 1916

Categorie JO9-JO12 laat zich zien
Op het ‘jongensveld’ begon de dag om 10.00 uur met een uitgebreide warming-up, zodat de deelnemers waren voorbereid op een training van maar liefst anderhalf uur waarin de verschillende leeftijdsgroepen werden onderworpen aan verschillende oefenvormen en partijen.Er was veel ruimte voor actie, want de trainers hadden het zo ingericht dat de spelers snel konden doorwisselen van oefeningen. De onderlinge partijspellen kenmerkten zich door sportieve duels, prachtige acties en weergaloze doelpunten. Moe, maar voldaan was het aan het einde van de dag voor de uitreiking van de deelnamecertificaten. Onder een luid applaus van de overige deelnemers en trainers werden trots de certificaten in ontvangst genomen.

img 5302

Een hoop talentvolle speelsters
Bij de meiden stond de Talentendag onder leiding van de “Future” coaches van O12 t/m O15 van de vrouwenafdeling van ADO Den Haag en de keeperscoach van de ADO Den Haag Voetbalacademie. Bij de training werden de speelsters en keepsters in verschillende oefenvormen technisch en tactisch uitgedaagd. Dit leverde niet alleen mooie individuele acties op, maar ook hele mooie groepsduels. Na afloop ontvingen ook alle deelnemen meiden een certificaat als afsluiting van deze eerste editie van de Talentendag voor meiden, die bijzonder geslaagd.

De organisatie kijkt terug op een mooie en succesvolle dag, waarbij er weer een hoop nieuwe talentvolle spelers, speelsters en keep(st)ers in beeld zijn gekomen. Deze talenten ontvangen aan het einde van dit seizoen een uitnodiging voor één van de “Future” selectieactiviteiten die begin volgend seizoen weer van start zullen gaan. Onze dank gaat uit naar de ruim 400 deelnemers van de laatste twee Talentendagen. 

Daarnaast gaat onze dank gaat uit naar de coördinatoren, jeugdtrainers, trainers van de Voetbal Academie, scouts, fysio’s en fotografen die aanwezig waren op deze beiden dagen om dit in goede banen te leiden. Op naar de volgende!