Tien weken lang stond ‘De Aftrap’ op elke zondag in het teken van de ADO Den Haag Voetbal Academie waarbij in totaal meer dan 50 spelers en keepers trainden volgens de voetbalfilosofie van de jeugdopleiding van ADO Den Haag onder begeleiding van jeugdtrainers, coördinatoren en talentvolle trainers uit de regio. Op zondag 3 december werd het eerste traject van dit seizoen op passende wijze afgesloten in de geel-groene clubkleuren. 

In alle vroegte verzamelden de eerste groep spelers in de leeftijdscategorie O8 t/m O10 zich op ‘De Aftrap’ en maakten zij zich klaar voor de laatste training van deze jaargang. Als afsluiter stonden er onderlinge wedstrijdjes op het programma en iedereen had er zin in. 

afsluiting va1

Bij binnenkomst verzamelden de spelers in de kleedkamers waar een volledig clubtenue voor ze klaar lag om even later onder luid applaus van alle aanwezigen en onder begeleiding van het club lied ‘O O Den Haag’ het hoofdveld te betreden. De spanning maakte al snel plaats voor trots en het besef van deze unieke belevenis. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een spektakelstuk en niets was minder waard. De Onder 10 van ADO Den Haag was uitgenodigd om mee te doen bij deze afsluiting van de Voetbal Academie om te mixen met de spelers van de Voetbal Academie. De spelers waren gemixt in 3 teams: Team Struick, Team Klas en Team Asante, vernoemd naar een aantal spelers van het eerste mannenelftal. Na een aantal spannende potjes was de uiteindelijke winnaar Team Klas in de O10-leeftijdscategorie.

afsluiting va2
Team Klas, winnaar in leeftijdscategorie O10

Voor wie dacht hierna in alle rust van een bakje koffie te kunnen genieten in de kantine, kwam er vervolgens achter enkele goals gemist te hebben van de mooie onderlinge wedstrijdjes van onze O8-, O9-mix, oftewel Team Wentges en Team Komljenovic. 

Na ruim een uur spelen en het maken van de teamfoto’s, ontvingen alle deelnemers uit handen van het projectteam een gepersonaliseerd certificaat. Eindelijk konden de spelers even opwarmen onder de douche, maar niet voordat er een groepsfoto was genomen met hun welverdiende oorkonde.

afsluiting va5
Team Wentges en Team Komljenovic gemixt (O8-09)

Groep 2, bestaande uit O11-, O12- spelers van de Voetbal Academie, was hierna aan de beurt. Ook deze spelersgroep onderging hetzelfde recept met een unieke opkomst alvorens de wedstrijden konden beginnen. Ook hier waren er 3 teams: Team Veerman, Team Van Mieghem en Team Van der Sande. Uiteindelijk bleek dat Team Van Mieghem met de meeste punten eindigde. Na vijf kwartier werden ook deze wedstrijdjes afgesloten met de certificaatuitreiking. Kortom, een passende afsluiting voor dit succesvolle 10-delige traject!

afsluiting va4
Team Van Mieghem, winnaar leeftijdscategorie O11-012

Via deze weg willen wij de coördinatoren, jeugdtrainers, regiotrainers, ouders, verzorgers en spelers bedanken voor hun inzet en commitment tijdens het 10-delige traject van de ADO Den Haag Voetbal Academie. In februari 2024 start het nieuwe traject van de Voetbal Academie van ADO Den Haag. In december 2023 en januari 2024 zijn er talentendagen om kans te maken op deelname. De inschrijving voor de ADO Den Haag Talentendag in december is inmiddels gesloten. Voor de editie in januari start de inschrijvingsperiode binnenkort. Houd hiervoor de online kanalen van ADO Den Haag goed in de gaten!