Hoofdtrainer van ADO Den Haag Vrouwen Marcel Valk heeft, na drie jaar als assistent trainer en twee jaar als hoofdtrainer van ADO Den Haag Vrouwen, aangegeven aan het einde van het seizoen 2015-2016 de club uit de Hofstad te verlaten.

Gedwongen door persoonlijke omstandigheden zette de 48-jarige oefenmeester vorig jaar, op eigen verzoek, een stapje terug. Sindsdien deelt hij de functie van hoofdtrainer met technisch manager Alex Scholte. In het evaluatiegesprek dat begin deze maand plaatsvond, gaf Marcel aan klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging.

Marcel Valk speelde aan het begin van zijn voetballoopbaan voor ADO Den Haag. Ook voetbalde hij eerder voor RKC Waalwijk, Go Ahead Eagles, FC Volendam en Willem II. Als trainer werkte hij naast ADO Den Haag Vrouwen onder meer voor VV Koudekerk en Willem II en heeft hij zijn eigen voetbalschool.

"We hebben gedurende vier seizoenen met veel plezier met Marcel samengewerkt, eerst als assistent-coach en vanaf juli 2014, toen hij het stokje overnam van Sarina Wiegman, als hoofdtrainer-coach. Samen met het voetbaltechnisch hart van de club heeft hij het voor elkaar gekregen om elk seizoen een herkenbaar ADO Vrouwen te smeden, dat staat voor passioneel en strijdlustig voetbal", aldus Kees Punt, voorzitter van de stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal.

Rob Reijenga, secretaris en initiatiefnemer van de vrouwentak bij ADO Den Haag: "Samen met Marcel zijn er verschillende successen geboekt, zoals het behalen van 'de dubbel' in seizoen 2011-2012 en het prolongeren van de KNVB beker in 2013. Directie en bestuur zijn Marcel Valk veel dank verschuldigd voor de wijze waarop hij het vrouwenvoetbal bij ADO Den Haag al die jaren vorm heeft gegeven en heeft laten uitgroeien tot één van de topteams van Nederland."