Lineth Beerensteyn is door de trainers uitgeroepen tot BeNe League Bottega Player of the Year 2014-2015. De 18-jarige speelster van ADO Den Haag volgt Tessa Wullaert op.

Na het behalen van de Europese titel met Oranje O19 startte Lineth sterk aan haar derde BeNe League-seizoen. Zo werd ze BeNe League Bottega Player van de eerste periode met het maximum der punten. Lineth: "Er waren zoveel speelsters die voor deze prijs in aanmerking kwamen, dat ik extra trots ben dat ik deze prijs gewonnen heb. Ik denk dat de coaches mij gekozen hebben, omdat ik goed gespeeld heb en het de verdedigingen van de tegenpartij aardig lastig heb gemaakt.”

En dat bleef ze doen, want Lineth scoorde aan de lopende band en moest de topschutterstitel pas op de slotspeeldag aan Tessa Wullaert laten. In totaal scoorde de speelster van het jaar 17 keer voor ADO Den Haag en ze leverde ook 14 assists af.

Als uitsmijter van haar mooie seizoen maakte ze ook deel uit van de Nederlandse trainingsselectie voor de uitzwaaiwedstrijd tegen Estland. Maar de ultieme bekroning is natuurlijk haar verkiezing tot BeNe League Bottega Player of the Year. Alle trainers gaven na elke wedstrijd punten aan de drie beste speelsters van hun tegenstander om deze prijs toe te kennen. Lineth kreeg in totaal 43 punten, goed voor een gemiddelde van 1,8 per wedstrijd. En dat is zo goed als dezelfde score als Tessa Wullaert vorig jaar. En ook de nummer 2 is identiek, want net als in 2013-2014 strandde Pauline Crammer ook dit seizoen op de tweede plaats.

Lineth krijgt als BeNe League Bottega Player of the Year een jéroboam Bottega Gold. BeNe League Manager Ingrid Vanherle zal deze overhandigen tijdens een besloten feestje van de club.