De bekerfinale: voor clubs een droom om daar in terecht te komen. In één wedstrijd de kans om een hoofdprijs te pakken in een geweldige sfeer. Voor fans van beide clubs die in de finale staan en voor neutrale voetbalfans een uniek evenement om bij te wonen. Vanwege de spanning, het typische “cup-sfeertje” en natuurlijk een mooie pot voetbal. Waar de mannen De Kuip hebben, is dit jaar voor de vrouwen het Kyocera Stadion het decor van de bekerfinale.  Daar willen we minstens een even groot feest van maken. Het begin van een traditie? Mis het niet en bestel nu je kaarten via adovrouwen.nl of in de KNVB ticketshop. Voor groepen vanaf 10 personen kosten de kaarten slechts € 5,- per persoon!

Achtergrondinformatie
De KNVB bekerfinale voor vrouwen zal dit jaar worden gespeeld tussen FC Twente en Ajax. Beide clubs stroomden in de 1/8e finales in. Ajax wist vervolgens via een overwinning op DTS Ede (0-4), SC Heerenveen (0-4) en Telstar (1-0) de finale te bereiken, FC Twente versloeg in de 1/8e finale Saestum (1-4), in de kwart finale PSV/Eindhoven (0-2), alvorens op 11 april in de halve finale ADO Den Haag Vrouwen na strafschoppen te verslaan. Beide clubs zijn al eerder bekerwinnaar geweest, FC Twente in 2008 en Ajax is de titelverdediger, zij wonnen vorig jaar de finale tegen PSV/Eindhoven. Ook ADO Den Haag is tweemaal winnaar geweest, in 2012 en 2013.
Na de geweldige ervaring in november 2014 tijdens de WK play-off finale tussen Nederland en Italië, waarbij het stadion met ruim 13.000 betalende toeschouwers bomvol zat, heeft de KNVB nu opnieuw de organisatie toegewezen aan Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal. We gaan er wederom een prachtig spektakel van te maken!

Wat:        Bekerfinale FC Twente Vrouwen - Ajax Vrouwen
Wanneer:     13 mei 19.00 uur (de dag voor Hemelvaart)
Waar:        Kyocera Stadion, Den Haag

Kaartverkoop

Kaarten voor de bekerfinale zijn verkrijgbaar via de KNVB Ticketshop op OnsOranje.nl, bij Primera, via www.adovrouwen.nl en bij FC Twente. De toegangsprijs voor de hoofdtribune is 12,50 euro en voor de overige tribunes 7,50 euro. Voor groepen vanaf tien personen is de toegangsprijs per persoon 5 euro. Indien er op de speeldag nog kaarten beschikbaar zijn, dan zijn die te verkrijgen aan de kassa van het stadion.
 
Ereronde voor kampioenen
In de rust van de bekerfinale zullen meisjes- en vrouwenteams die kampioen werden een ereronde door het stadion maken. Teams kunnen hun teamfoto delen met de hashtags #tweaja #kampioen #MEIdenmaand om kans te maken op de ereronde.