Een week voor de competitiestart kwam ADO Den Haag Vrouwen vrijdag in een drieluik in Eindhoven in actie tegen PSV en Fortuna SIttard. Een gemiste pingel stond een winnende generale in de weg.

Op het trainingscomplex De Herdgang begonnen de Haagse vrouwen het drieluik met een duel van tweemaal 30 minuten tegen PSV. Topscorer Lobke Loonen maakte haar welkome rentree in de spits. In de eerste helft moest Barbara Lorsheyd met een wond in het gezicht naar de kant na een botsing met een PSV'er. Er kwamen hechtingen aan te pas om de schade te repareren. PSV had een overwicht, maar de Haagse verdediging stond geen uitgespeelde kansen toe.

Vijf minuten na rust verdiende Loonen een strafschop en ging zelf achter de bal staan. Haar inzet werd gekeerd. Direct daarna kwam PSV aan de leiding. Met nog drie minuten op de klok knokte ADO Den Haag zich terug. Na een snelle ingooi van Cheyenne van den Goorbergh speelde Loonen haar tegenstander uit en legde de bal voor het doel. Gina Viehoff bracht juichend de gelijkmaker op haar naam: 1-1.

Na die verdienstelijke puntendeling besloot ADO Den Haag het drieluik met een wedstrijd van 30 minuten tegen Fortuna SIttard. Nu hadden de geel-groenen uit de Residentie de overhand. Viehoff was dicht bij een tweede treffer, maar dit keer stond de paal succes in de weg. Bij de eerste mogellijkheid voor Fortuna moest Isa Grimmius in het Haagse doel vissen. De Hofstedelijke elf zette daarna nog wel aan. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal joeg Van den Goorbergh de bal uit een hoekschop helaas over het doel.

Hoewel blessures van verschillende spelers en de deelname aan het WK onder 20 door Louise van Oosten en Iris Remmers handicaps vormden, kijkt trainer Stephan Vos heel tevreden terug op de voorbereiding. "In hun afwezigheid moesten anderen opstaan." Een flinke nederlaag bij Crystal Palace uit de Engelse Women's Super League doet daar niks aan af. "Ik ben blij dat we die weerstand hebben meegemaakt, want daar word je beter van." Een week voor de start van de competitie, volgende week zaterdag uit tegen Heerenveen (16.30 uur live op ESPN), is de selectie bijna weer op volle sterkte. Alleen Van Oosten en Remmers krijgen na hun grote inbreng op een succesvol WK (7 wedstrijden in 18 dagen) eerst vrij, om daarna weer aan te sluiten.

Fotografie: Edwin van Zandvoort