Met nog drie wedstrijden te gaan dit seizoen is het bereiken van de vierde plaats niet meer realistisch voor ADO Den Haag Vrouwen. Voor de eer zal de ploeg echter zeker willen winnen van Feyenoord. De laatste drie onderlinge confrontaties leverden namelijk slechts één punt op en in eigen huis boekte ADO Den Haag Vrouwen nog steeds geen zege op de Rotterdamse club. 

FEITEN EN WEETJES

  • De zes onderlinge duels leverden slechts één overwinning, drie remises en twee nederlagen op. Eerder dit seizoen eindigde het uitduel in 1-1.
  • Bovendien was de tegenstander van zondag na strafschoppen verantwoordelijk voor de uitschakeling in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker dit seizoen.
  • Zelf verloor Feyenoord deze week in de halve finale van het bekertoernooi in de verlenging van Ajax (2-1).
  • In de competitie verkeert de Rotterdamse ploeg in uitstekende vorm met vier zeges, een gelijkspel en een nederlaag in de laatste zes speelrondes. Met 21 punten uit negentien wedstrijden staat Feyenoord op de achtste plaats.
  • ADO Den Haag Vrouwen verloor de laatste twee duels en staat vijfde met 26 punten. De achterstand op Fortuna Sittard bedraagt momenteel vijf punten en een doelsaldo van twaalf treffers.

VOORBESCHOUWING MET WIËLLE DOUMA

“Helaas valt er niets meer te winnen dit seizoen, maar we willen ook zeker het seizoen nog goed afsluiten,” zegt Wiëlle Douma. “We moeten ook, want om de vijfde plek te behouden moeten er zeker nog punten worden gepakt. Alle tegenstanders in de laatste drie wedstrijden vragen altijd om veel strijd en voetballende kwaliteit, dus we zijn er zeker nog op gebrand om de laatste wedstrijden dit seizoen winnend af te sluiten!”

De 24-jarige voetbalster maakt vast onderdeel uit van de Haagse defensie, die dit seizoen nog slechts negentien tegentreffers incasseerde. Dat is niet alleen na FC Twente en Ajax het minste van alle Eredivisie-clubs, maar tevens het laagste aantal van ADO Den Haag Vrouwen in de eerste negentien wedstrijden van het seizoen sinds de herstart van de Eredivisie. “De verdediging staat goed dit jaar. Daar hebben we ook veel tijd in gestoken. We communiceren goed, weten wat we van elkaar kunnen verwachten en zijn continu bezig om het goed neer te zetten. Het doel voor ons als verdediging is dan ook iedere keer weer om de nul te houden. Dat dat zijn vruchten afwerpt is dan ook mooi. Door middel van mijn ervaring, coaching en rust draag ik bij aan de stabiliteit in het team. Ik denk dat ik tot nu toe een goed seizoen draai en ook achterin belangrijk ben voor het team.”

240414ab15671 1

Tegen Feyenoord kan de verdedigster met haar ploeggenoten voor de negende maal de nul houden in de Eredivisie, even vaak als heel vorig seizoen. “We hebben tegen Feyenoord nog iets goed te maken, ook ten opzichte van de bekerwedstrijd. We zijn er daardoor denk ik nog meer op gebrand om deze keer wel de drie punten in huis te houden. Ik verwacht dan ook dat het een leuke wedstrijd wordt, waarin wij voetballend moeten laten zien dat wij de betere ploeg zijn.”

KAARTVERKOOP

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Feyenoord wordt op zondag 21 april gespeeld in het Bingoal Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 12:15 uur, waardoor het stadion vanaf 10:45 uur geopend is. Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn? Voor slechts EUR 5,- ben je zondag al van de partij!

Let op! Het aanschaffen van wedstrijdtickets voor ADO Den Haag Vrouwen gaat vanaf heden via het ticketingsysteem dat ADO Den Haag gebruikt voor al haar kaarten en lidmaatschappen. Dit betekent dat je eerst een ADO Den Haag-account aan moet maken, voordat je een wedstrijdkaart kunt kopen. Na een éénmalige registratie kun je gemakkelijk en snel kaarten kopen voor alle toekomstige wedstrijden van ADO Den Haag Vrouwen. 

BTN TICKETS

PARKEREN

Een parkeerkaart is voor deze wedstrijd niet nodig. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid rondom het Bingoal Stadion. Houd hiervoor P2 aan.

RECYCLEBARE BEKERS

ADO Den Haag zet een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst. Met ingang van het seizoen 2023/2024 starten we met het recyclen van plastic bekers in ons Bingoal Stadion. Deze beslissing is genomen met het oog op het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van soortgelijke milieuvriendelijke initiatieven. Dit kunnen we echter niet alleen, we hebben jullie hulp hierbij nodig! Dat doen we als volgt: 

Bestellen van je drankje:

  1. Bij het bestellen van een drankje betaal je een milieu-bijdrage (EUR 1,50) voor het plastic bekertje waarin deze geschonken wordt. 
  2. Nieuw drankje bestellen? Lever dan jouw oude bekertje in! Wanneer je geen bekertje inlevert betaal je opnieuw de milieu-bijdrage. 
  3. Wanneer je het stadion verlaat (of wanneer je geen nieuw drankje besteld) ontvang je een muntje voor je ingeleverde bekertje. 
  4. Bij je volgende bezoek aan het Bingoal Stadion kun je met jouw muntje weer een drankje bestellen en betaal je niet de extra milieu-bijdrage.