Voorafgaand aan de interlandperiode staat eerst nog de achtste finale van de TOTO KNVB Beker op het programma. ADO Den Haag Vrouwen is daarin gekoppeld aan Feyenoord. Beide ploegen ontmoetten elkaar nog niet in bekerverband. Eerder dit seizoen eindigde de competitiewedstrijd in Rotterdam in 1-1. Lobke Loonen zette de Haagse ploeg op voorsprong, waarna Sanne Koopman gelijk maakte.

FEITEN EN WEETJES

  • In de Eredivisie is Feyenoord momenteel niet in goeden doen. Van de laatste zeven duels wist de huidige nummer negen alleen de uitwedstrijd bij AZ (1-2) te winnen. De strijd om de TOTO KNVB Beker is momenteel eveneens geen onverdeeld succes. Vorig jaar strandde de club al in de achtste finales, terwijl twee jaar geleden tijdens het debuut de kwartfinale het eindstation was.
  • ADO Den Haag Vrouwen is met drie zeges in de eerste vier Eredivisiewedstrijden na de winterstop een stuk beter in vorm. Bovendien hebben de groengelen zich ontwikkeld tot ware cupfighters. In 2012, 2013 en 2016 ging de winst naar de Residentie. Bovendien wist de club, op het afgebroken coronaseizoen 2019-2020 na, tijdens de laatste vier reguliere edities minimaal de laatste vier te bereiken. In 2021 haalde het elftal voor de vierde maal de eindstrijd.
  • Beide tegenstanders hebben bovendien nog een opmerkelijke gemene deler. Feyenoord werd tijdens de eerste twee deelnames aan de TOTO KNVB Beker telkens uitgeschakeld door PSV. In de laatste drie jaar was een confrontatie met de club uit Eindhoven tevens het eindstation voor ADO Den Haag Vrouwen.

VOORBESCHOUWING MET BARBARA LORSHEYD

“Wij willen alles eruit halen,” kijkt captain Barbara Lorsheyd vooruit op het bekeravontuur. “ADO Den Haag Vrouwen staat bekend als cupfighters. Om die reden zullen we er ook alles aan doen om in de finale te komen. Zelf heb ik heel zin in weer een mooi bekeravontuur.”

De 32-jarige doelvrouw heeft al meer dan driehonderd officiële wedstrijden namens ADO Den Haag Vrouwen achter haar naam staan en kan dit seizoen haar dertigste bekerwedstrijd in het groengele shirt spelen. Hoe helpt ze haar jonge ploeggenoten bij de voorbereiding op de extra spanning die bij het bekeravontuur komt kijken? “Bekerwedstrijden zijn altijd mooie wedstrijden. Het brengt een andere spanning mee, waarbij je elke wedstrijd als een finale kan zien. Als er meiden met vragen komen over hoe ik bekerwedstrijden nu beleef of hoe het vroeger voor mij was, geef ik mijn ervaring mee en zorg ik ervoor dat als de meiden om tips vragen, ik die ook aan ze kan geven. Zodat we vrij de wedstrijd in gaan en met z'n allen kunnen strijden voor een mooi resultaat.”

De start is vrijdag in het eigen stadion tegen Feyenoord, duels die volgens haar altijd apart zijn. “Tegen Feyenoord staat strijd altijd wel voorop. Daarnaast moeten wij voor onszelf de lat wel hoog leggen, er alles uit halen en elke minuut van de wedstrijd scherp blijven. We hebben in de competitie een goede reeks neergezet de laatste wedstrijden en die willen we in de beker doorzetten.”

lr240120ab11981

KAARTVERKOOP

De bekerwedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Feyenoord wordt op vrijdag 16 februari gespeeld in het Bingoal Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 20:00 uur, wat betekent dat het stadion vanaf 18:30 uur geopend is. Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn? Voor slechts EUR 5,- ben je vrijdag al van de partij!

Let op! Het aanschaffen van wedstrijdtickets voor ADO Den Haag Vrouwen gaat vanaf heden via het ticketingsysteem dat ADO Den Haag gebruikt voor al haar kaarten en lidmaatschappen. Dit betekent dat je eerst een ADO Den Haag-account aan moet maken, voordat je een wedstrijdkaart kunt kopen. Na een éénmalige registratie kun je gemakkelijk en snel kaarten kopen voor alle toekomstige wedstrijden van ADO Den Haag Vrouwen. 

BTN TICKETS

PARKEREN

Een parkeerkaart is voor deze wedstrijd niet nodig. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid rondom het Bingoal Stadion. Houd hiervoor P2 aan.

RECYCLEBARE BEKERS

ADO Den Haag zet een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst. Met ingang van het seizoen 2023/2024 starten we met het recyclen van plastic bekers in ons Bingoal Stadion. Deze beslissing is genomen met het oog op het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van soortgelijke milieuvriendelijke initiatieven. Dit kunnen we echter niet alleen, we hebben jullie hulp hierbij nodig! Dat doen we als volgt: 

Bestellen van je drankje:

  1. Bij het bestellen van een drankje betaal je een milieu-bijdrage (EUR 1,50) voor het plastic bekertje waarin deze geschonken wordt. 
  2. Nieuw drankje bestellen? Lever dan jouw oude bekertje in! Wanneer je geen bekertje inlevert betaal je opnieuw de milieu-bijdrage. 
  3. Wanneer je het stadion verlaat (of wanneer je geen nieuw drankje besteld) ontvang je een muntje voor je ingeleverde bekertje. 
  4. Bij je volgende bezoek aan het Bingoal Stadion kun je met jouw muntje weer een drankje bestellen en betaal je niet de extra milieu-bijdrage.