Eerder dit seizoen speelde ADO Den Haag Vrouwen tweemaal gelijk in eigen huis en verloor de ploeg de andere twee duels. Vrijdag 24 november heeft de Residentieclub een nieuwe kans op de eerste thuiszege, als Excelsior Rotterdam op bezoek komt in het Bingoal Stadion. De eerdere zestien onderlinge competitiewedstrijden eindigden in maar liefst dertien zeges, twee remises en slechts één nederlaag. De laatste drie seizoenen wisten de groengelen de thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Op de laatste speeldag van het afgelopen seizoen zorgde Liz Rijsbergen met twee doelpunten voor de 2-0 zege.

FEITEN EN WEETJES

  • Excelsior Rotterdam verloor slechts één van de afgelopen vijf Eredivisiewedstrijden, maar pakte daarin tevens éénmaal de drie punten.
  • De hekkensluiter van vorig seizoen staat momenteel met zeven punten uit negen duels op de tiende plaats.
  • ADO Den Haag Vrouwen staat met twee punten meer drie plaatsen hoger, met bovendien een wedstrijd minder gespeeld. Het elftal haalde al zeven punten buitenshuis en wacht in het eigen stadion nog op de eerste overwinning.

VOORBESCHOUWING MET BO VONK

“Verdedigen doe je met de hele ploeg en wij laten zien dat wij het verdedigende deel goed beheersen,” zegt Bo Vonk over de organisatie van haar elftal, dat tot nu toe na FC Twente, Ajax en PSV de minste tegendoelpunten incasseerde. “Het mooie is dat ik op de training zie dat we de kwaliteit hebben om hier scorend vermogen aan toe te voegen. Als we deze stap kunnen maken met elkaar, wordt de verdedigende organisatie nog meer waard en kunnen we snel de aansluiting met de ploegen boven ons maken.”

lr230930rb22792

Bijna vijf jaar geleden maakte de 23-jarige voetbalster al haar debuut in de Eredivisie en momenteel maakt ze vast onderdeel uit van de Haagse defensie. “Ik voel mij erg thuis met mijn teamgenoten en bij de staf. Dit maakt dat ik het beste van mijzelf kan laten zien. Voor mij persoonlijk wil ik blijven genieten en daarbij vooral meer wedstrijden winnen. Ik vind dat wij hoger op de ranglijst horen en daarnaast heeft de KNVB beker ook een speciaal plekje in mijn hart. Voor ons de meest realistische kans op een prijs denk ik.” Hoe ziet de verdedigster haar toekomst? “Ik ben erg blij met de huidige situatie waarbij ik speel en alles kan doen om de ploeg te helpen op een manier waarbij ik in mijn kracht zit. Ik ben niet heel erg bezig met wat dat brengt. Ik heb wel een ambitie en droom. Op dit moment werk ik nog twee dagen en ik zou heel graag de mogelijkheid krijgen om ook het laatste stapje naar fullprof te maken.”

Vrijdagavond gaat de ploeg op jacht naar de vierde thuiszege op rij tegen Excelsior Rotterdam. “Die ploeg doet het goed, en zij zitten ons op de hielen op de ranglijst. De opdracht is dus duidelijk; we moeten winnen. Het verleden geeft helaas geen garantie, maar het vertrouwen in de ploeg maakt dat ik denk dat wij een vierde thuisoverwinning aan de rij toe kunnen voegen!”

KAARTVERKOOP

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Rotterdam wordt op vrijdag 24 november gespeeld in het Bingoal Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. De aftrap is om 19:30 uur, wat betekent dat het stadion vanaf 18.00 uur geopend is. Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn? Voor slechts EUR 5,- ben je vrijdag al van de partij!

Let op! Het aanschaffen van wedstrijdtickets voor ADO Den Haag Vrouwen gaat vanaf heden via het ticketingsysteem dat ADO Den Haag gebruikt voor al haar kaarten en lidmaatschappen. Dit betekent dat je eerst een ADO Den Haag-account aan moet maken, voordat je een wedstrijdkaart kunt kopen. Na een éénmalige registratie kun je gemakkelijk en snel kaarten kopen voor alle toekomstige wedstrijden van ADO Den Haag Vrouwen. 

BTN TICKETS

PARKEREN

Een parkeerkaart is voor deze wedstrijd niet noidg. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid rondom het Bingoal Stadion. Hou hiervoor P2 aan (voor het Bingoal Stadion). 

RECYCLEBARE BEKERS

ADO Den Haag zet een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst. Met ingang van het seizoen 2023/2024 starten we met het recyclen van plastic bekers in ons Bingoal Stadion. Deze beslissing is genomen met het oog op het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van soortgelijke milieuvriendelijke initiatieven. Dit kunnen we echter niet alleen, we hebben jullie hulp hierbij nodig! Dat doen we als volgt: 

Bestellen van je drankje:

  1. Bij het bestellen van een drankje betaal je een milieu-bijdrage (EUR 1,50) voor het plastic bekertje waarin deze geschonken wordt. 
  2. Nieuw drankje bestellen? Lever dan jouw oude bekertje in! Wanneer je geen bekertje inlevert betaal je opnieuw de milieu-bijdrage. 
  3. Wanneer je het stadion verlaat (of wanneer je geen nieuw drankje besteld) ontvang je een muntje voor je ingeleverde bekertje. 
  4. Bij je volgende bezoek aan het Bingoal Stadion kun je met jouw muntje weer een drankje bestellen en betaal je niet de extra milieu-bijdrage. 

Kom lekker eten! 

Voorafgaand aan de wedstrijd kun je in de Brasserie een Bamischotel bestellen. Kom dus op tijd en kom vrijdagavond lekker eten voorafgaand aan het duel tussen de ADO Den Haag en Excelsior. 

bamischotel