Deze zaterdag speelt ADO Den Haag Vrouwen tegen FC Twente Vrouwen. Beide clubs maken als enige, naast sc Heerenveen, deel uit van de Eredivisie sinds de oprichting in 2007. Zodoende spreken we van een echte Match of the Founders. In eigen huis heeft ADO Den Haag Vrouwen helaas dit seizoen nog niet weten te winnen. Om de spreekwoordelijke driemaal scheepsrecht te laten zijn, gaan de groengelen zaterdag 21 oktober op zoek naar de eerste drie punten van het seizoen.

FEITEN EN WEETJES

  • Beide ploegen ontmoetten elkaar al 52 keer eerder in de competitie. Veertien keer was er een Haagse zege, tegerwijl de opponent 27 confrontaties wist te winnen. De overige elf duels eindigden gelijk. Op 11 oktober 2020 boekte de Residentieclub voor het laatst een overwinning op de achtvoudig landskampioen. Dankzij doelpunten van Kayra Nelemans en Jannette van Belen werd het destijds in Enschede 0-2.
  • FC Twente heeft dankzij de deelname aan de voorronde van de Champions League twee duels minder gespeeld. De drie wedstrijden die de ploeg wel in actie kwam eindigden allemaal in een overwinning. Met negen punten en al twaalf gescoorde doelpunten staat FC Twente momenteel op de derde plaats.
  • ADO Den Haag Vrouwen bezorgde koploper FC Utrecht afgelopen weekeinde al het eerste puntenverlies van dit seizoen. Met vijf punten uit vier wedstrijden staat de club op de zevende plaats.

VOORBESCHOUWING MET NIKKI IJZERMAN

“We zijn denk ik nog steeds groeiende,” zegt Nikki IJzerman over de ontwikkeling van de ploeg. “In het spel aan de bal gaat het steeds beter, nu moeten we in de afwerking nog efficiënter zijn. Maar we houden in drie wedstrijden de nul, dus dat is iets positiefs dat we kunnen meenemen naar zaterdag.”

De 23-jarige voetbalster zelf is inmiddels niet meer weg te denken uit de Haagse selectie. “Ik hoop natuurlijk dit seizoen ook veel te spelen,” aldus de speelster, die heel vorig seizoen en dit seizoen tot nu toe nog alle competitiewedstrijden in de basis stond. “In de eindfase wil ik nog wel dreigender en beslissender zijn. Als dat met goals kan, is dat mooi meegenomen.”

adotwe2110 1

Te beginnen thuis tegen FC Twente, dat woensdag tegen het Zweedse BK Häcken plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League misliep. “We mogen er niet vanuit gaan dat de wedstrijd van woensdag invloed op ze zal hebben, want ze zijn fit en hebben een brede selectie. Maar dat zijn wij ook, dus ik heb er vertrouwen in dat we een goede wedstrijd kunnen neerzetten.”

KAARTVERKOOP

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente wordt op zaterdag 21 oktober gespeeld in het Bingoal Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. De aftrap is om 14:00 uur, wat betekent dat het stadion vanaf 12.30 uur geopend is. Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn? Koop dan snel je kaarten door op onderstaande button te klikken. Let op! Het aanschaffen van wedstrijdtickets voor ADO Den Haag Vrouwen gaat vanaf heden via het ticketingsysteem dat ADO Den Haag gebruikt voor al haar kaarten en lidmaatschappen. Dit betekent dat je eerst een ADO Den Haag-account aan moet maken, voordat je een wedstrijdkaart kunt kopen. Na een éénmalige registratie kun je gemakkelijk en snel kaarten kopen voor alle toekomstige wedstrijden van ADO Den Haag Vrouwen. 

BTN TICKETS

RECYCLEBARE BEKERS

ADO Den Haag zet een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst. Met ingang van het seizoen 2023/2024 starten we met het recyclen van plastic bekers in ons Bingoal Stadion. Deze beslissing is genomen met het oog op het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van soortgelijke milieuvriendelijke initiatieven. Dit kunnen we echter niet alleen, we hebben jullie hulp hierbij nodig! Dat doen we als volgt: 

Bestellen van je drankje:

  1. Bij het bestellen van een drankje betaal je een milieu-bijdrage (EUR 1,50) voor het plastic bekertje waarin deze geschonken wordt. 
  2. Nieuw drankje bestellen? Lever dan jouw oude bekertje in! Wanneer je geen bekertje inlevert betaal je opnieuw de milieu-bijdrage. 
  3. Wanneer je het stadion verlaat (of wanneer je geen nieuw drankje besteld) ontvang je een muntje voor je ingeleverde bekertje. 
  4. Bij je volgende bezoek aan het Bingoal Stadion kun je met jouw muntje weer een drankje bestellen en betaal je niet de extra milieu-bijdrage. 

FANSTORE GEOPEND

Het duel tussen ADO Den Haag Vrouwen en FC Twente vangt om 14.00 uur aan. De Fanstore is deze wedstrijddag op de reguliere tijden geopend (10.00 - 15.00 uur). Twijfel dus vooral niet om even langs de Fanstore te lopen en de nieuwe ADO Den Haag-merchandise te scoren! 

PARKEREN

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid rondom het Bingoal Stadion.