In de tweede oefenwedstrijd op weg naar het nieuwe seizoen lieten de meiden onder 17 van ADO Den Haag woensdag op Houtrust weer goed voetbal zien. Alleen verzuimde de thuisploeg de beloften van Sparta de doodsteek toe te dienen.

De Haagse meiden begonnen de wedstrijd met zo`n stormachtig eerste kwartier dat de gasten naar adem snakten. Een vroege volley van Sacha Horsman wist de doelvrouw alleen met een uiterste krachtsinspanning uit de hoek te halen. Uit de hoekschop van Isa van Schaik kopte Floor Bol naast. Ook Emily Nahon zag de bal via haar voorhoofd naast het doel belanden. Een volley van Sienna in `t Veld trof geen doel. Vervolgens probeerde Horsman het nog eens met links, maar zag de bal langs het doel zeilen. Nog voor er een half uur was verstreken, moest de goalie een inzet van In `t Veld pareren. Vóór de eerste pauze zocht Amy Dekkers het doel te hoog.

In de tweede periode gingen de Haagse meiden wat bedachtzamer te werk. Dat leverde wel mooie staaltjes voetbal op, maar minder gevaar voor het doel. Nu stuitte Inge van Lenthe een keer op de doelvrouw. Een schot van Lotte Vermeulen miste kracht.

In het laatste half uur voerde ADO Den Haag de druk weer op. In `t Veld mikte een eerste mogelijkheid naast. Vrijgespeeld door Isabella Pieters stuitte zij vervolgens op de doelvrouw. Die stortte zich ook op de bal toen Van Lenthe Pieters probeerde te bereiken. Een afstandsschot van Maira Boosman wist zij net onder de lat vandaan te tikken. Aan de andere kant had Dille de Kuiper een eerste schot op het Haagse doel onschadelijk gemaakt. Vijf minuten voor tijd was het bij een volgende poging wel raak en stalen de gasten de zege: 0-1.

Actiefoto`s: Carlo Bol