Drie dagen na het sluiten van de overschrijvingstermijn kwamen de nieuwe meidenteams van ADO Den Haag Vrouwen op Pinkpopzondag in actie op het meidentoernooi van WSC in Waalwijk. De meiden onder 17 scoorden het best met een tweede prijs.

Het eerst aan de aftrap stond het grotendeels uit nieuwelingen bestaande meidenteam onder 16. De ploeg van trainer Lisa Guijt dolf in de openingswedstrijd het onderspit tegen AZ (0-2). Een doelpunt van nieuwkomer Diya Poedai uit een voorzet van Babette van Dijk leverde een gelijkspel op tegen Sparta (1-1). Lina Denguir schoot ADO Den Haag van de stip naar een overwinning op De Graafschap (1-0). Nadat ook een duel met Generation One gelijk was geëindigd (0-0) sloten de Haagse meiden het toernooi af met een zege in de wedstrijd om de vijfde plaats tegen UVVA. Isis Kolfoort wierp zich met een afstandsschot op tot matchwinner (1-0).

De meiden onder 17 kwmen in de eerste wedstrijd niet verder dan aan puntendeling tegen UVVA (0-0). Tegen het Talententeam Reggestreek slaagde het Haagse team er opnieuw niet in de hatelijke nul van het scorebord te schieten (0-1). De wedstrijd tegen Sparta was goed voor het eerste Erfolgserlebnis (1-0). Die zege werd prompt gevolgd door een overwinning op Kadoelen (2-0). In de laatste wedstrijd deden de meiden ook voor toernooiwinnaar AZ niet onder (0-0). Bij de prijsuitreiking werd spits Floortje Bol onderscheiden als beste speelster. De meiden onder 14 van het ADO Den Haag Futures-team sleepten een vierde plaats in de wacht.

Actiefoto`s: Ulis van Maanen