De beloften van ADO Den Haag Vrouwen sloten het seizoen 2022-2023 het afgelopen weekeinde af met een geslaagde voetbaltrip naar Milaan.

Met een derde plaats in de competitie kunnen de beloften terugkijken op een prima seizoen. Als afronding vloog de complete selectie op 2 juni naar Italië, waar Saronno de verblijfplaats was.

Op dag twee reisde het Haagse gezelschap met trein en metro naar stadion San Siro, thuisbasis van Internazionale en AC Milan. Een rondleiding door het stadion eindigde in de clubshop, waar een paar mooie AC Milan-attributen werden aangeschaft. Vervolgens verkenden de reizigers op de fiets en met een Nederlandse gids oud en nieuw Milaan. Na een smakelijke Italiaanse maaltijd ging de reis terug naar Saronno, waar de meiden konden chillen in het hotel of nog even een terrasje pakken.

Op dag drie maakten de beloften gretig gebruik van de mogelijkheid om in Milaan te gaan shoppen. `s Avonds stond de laatste wedstrijd van de mannen van AC Milan dit seizoen tegen Hellas Verona op het programma. Een weekend lang oefenen op het clublied wierp vruchten af, want in San Siro werd het luid en duidelijk meegezongen. Mede dankzij de Haagse aanmoedigingen wonnen de Milanezen uiteindelijk met 3-1.

De laatste dag in Italië begon met een gezamenlijk ontbijt, gevolgd door de enige echte ADO Den Haag Beloften-quiz. De hersenkrakers over ADO Den Haag Vrouwen in het algemeen en staf en speelsters van de beloften vielen in de smaak. De laatste uurtjes in het hotel werden gebruikt om met een lach en een traan afscheid te nemen van vertrekkende speelsters en stafleden. De selectie had voor de staf een mooi aandenken aan de trip. Na een gezamenlijke lunch in Saronno vlogen de beloften van Milaan terug naar Nederland. De onvergetelijke trip werd mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren.