De meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen sloten de BeNe League af met een voortreffelijke wedstrijd tegen Feyenoord, bekroond met het doelpunt van het jaar 2023. Een week na de galavoorstelling tegen Sparta kwamen de beloften bij Ajax van een koude kermis thuis (6-0).

Zoals dat hoort tegen een aartsrivaal gingen de Haagse meiden onder 16 zaterdagmorgen op het zonovergoten Houtrust als furiën van start. Binnen een minuut werd Nathalja Wijnants vrij voor het doel gemanouvreerd. Haar eerste poging wist de doelvrouw nog te pareren. Tegen de daaropvolgende lob was zij kansloos: 1-0. Aan een tweede vroege upppercut ontsnapten de gasten. Bij een voorzet van Isis Kolfoort was Jasmijn Windhorst haar opponente te snel af, maar haar inzet ging naast. Pas daarna moest Simone Hillenaar haar eerste redding in het Haagse doel verrichten.

Nadat Feyenoord de buitenkant van de paal had getroffen vergrootte ADO Den Haag de druk weer. Victoria Boerboom was tot drie keer toe dicht bij een doelpunt. Bij poging nummer vier was het prijs. Van 25 meter joeg zij de bal hard in de winkelhaak: 2-0. De Rotterdammers hingen als aangeslagen boksers in de touwen. Boerboom zag nog een uithaal afgeweerd. Na een fraaie slalom passte Kolfoort net te hard op Isa van Schaik. Als Coen Moulijn in zijn beste dagen dolde Kolfoort net na het half uur haar tegenstander. Haar trekbal richting eerste paal hakte Inge van Lenthe in volle vlucht in de korte hoek: 3-0.

Na die prachtgoal liet de thuisploeg de voorsprong in de tweede helft niet meer in gevaar komen. Feyenoord mocht het scorebord nog twee keer laten oplichten, maar een tweede voltreffer van Boerboom liet er geen misverstand over bestaan wie er deze keer baas was geweest.

Foto`s: Carlo Bol