De toeschouwers bij de tweede krachtmeting van de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen met Club Brugge werden opnieuw op een spektakel getrakteerd. De meiden onder 17 trokken aan het kortste eind bij RKDEO (3-1). De beloften kwamen met lege handen terug uit Eindhoven.

De beloften speelden zaterdag geen onverdienstelijke wedstrijd tegen PSV. De rust leek met een brilstand aan te breken, maar PSV wist voor de thee nog net op voorsprong te komen. In de tweede helft knokten de Haagse gasten terug. Toen de bal via de onderkant van de lat de doellijn schijnbaar overschreed, keek de grensrechter net de andere kant op. Daarna liep PSV nog uit naar 3-0.

Na de adembenemende eerste botsing op De Aftrap in het Zuiderpark (4-3) troffen de meiden onder 16 van Club Brugge en ADO Den Haag Vrouwen elkaar zaterdag in het schilderachtige Puurs-Sint-Amands. Het publiek kreeg opnieuw een vijfsterren-gerecht voorgeschoteld. In het nieuwe thuisland van Hagenaar Henk Houwaart gingen de gasten het beste van start. Nathalja Wijnants was als eerste het middelpunt van een feestje toen zij de bal in de kruising joeg: 0-1. ADO Den Haag liep daarna verder uit. Isis Kolfoort bediende Inge van Lenthe en de spits verdubbelde de voorsprong. Hoewel de Brugse ster Lotte Van der Haegen door Moira Boosman dit keer knap uit de wedstrijd werd gehouden, wisten de Belgen voor de rust wel een aansluitingstreffer op het scorebord te krijgen.

In het tweede bedrijf ging de thuisclub door op haar elan. Dat resulteerde in nog twee doelpunten . Club Brugge leek daarmee revanche te gaan nemen voor de nederlaag in de Residentie. De Haagse meiden wilden daar echter niet van weten. In de slotfase gooide het team van de trainers Isa Guijt en Victor de Zeeuw alles op de aanval. Kort voor het laatste fluitsignaal wist Isa van Schaik Victoria Boerboom te bereiken. Uit haar voorzet schoot Katja Piay de luid bejubelde gelijkmaker tegen de netten: 3-3.

Actiefoto`s: Carlo Bol