Het Zuiderpark was ooit het toneel van een zeldzaam spectaculair Europa Cup-duel tussen FC Den Haag en West Ham United (4-2). De meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen bliezen de herinnering daaraan zondag in een zinderend voetbalgevecht met Club Brugge nieuw leven in.

Op De Aftrap in het Zuiderpark - waar ooit alle teams van ADO Den Haag weer samen moeten komen - ontving het team van de trainers Alex Scholte, Lisa Guijt en Victor de Zeeuw Club Brugge in de BeNe League voor meiden onder 16. De tegenstander maakte vanaf het begin indruk, al duurde het even voor doelvrouw Simone Hillenaar in actie moest komen. Daarna stichtten de gasten het nodige gevaar. Een goede ingreep van Emily Nahon en reddingen van Hillenaar voorkwamen schade. Aan de andere kant miste een lob van Jasmijn Windhorst vaart. Na een uitstekende tip over van HIllenaar, moest zij voor de rust toch een tegentreffer incasseren. Doelpuntenmaakster na een onnavolgbare solo was de Brugse Georgina Best, Lotte Vander Haegen: 0-1.

Gesterkt door de thee kwamen de Haagse meiden als herboren uit de kleedkamer. Binnen 60 seconden stond de gelijkmaker op het scorebord. Na een vrije trap van Isa van Schaik onstond een hevige scrimmage voor het doel, waaruit Floortje Bol de bal in de hoek joeg: 1-1. Vervolgens waande het publiek zich in een roller coaster op de Haagse kermis. De Belgische doelvrouw werd bijna verrast door een schot van Isis Kolfoort. Aan de andere kant redde Luna Toet knap in het Haagse doel. Nadat de Bruggelingen het zijnet hadden getroffen, was het weer tijd voor de Haagse goaltune. Uit een hoekschop deponeerde Emily Nahon de bal in het doel: 2-1. De fans kregen nauwelijks tijd om adem te halen. Uit een voorzet van Maira Boosman mikte Bol over. Van Schaik stuitte op aangeven van Bol op de doelvrouw. Daarna was het binnen vier minuten twee keer raak aan de andere kant: 2-3.

De thuisploeg wilde van geen opgeven weten. Van Schaik zag een poging van afstand gestopt. Een minuut later was het wel raak. Boosman gaf een voorzet op maat en Bol kopte de bal hoog opverend onhoudbaar tegen de touwen: 3-3. Die treffer smaakte naar meer. Twee minuten later was het zover. Van buiten het strafschopgebied vond Inge van Lenthe feilloos de verste hoek: 4-3. Daarmee was de koek nog niet op. Al een minuut later stuitte Bol op het laatste moment op de doelvrouw. Club Brugge wilde zeker nog niet wijken. In de slotfase was de 4-4 nabij. Met een redding op de lijn trok Nahon een zwaarbevochten Haagse zege over de streep. De veelbelovende return is op zaterdag 22 april in Puurs-Sint-Amands, aftrap om 18.00 uur.

Actiefoto`s: Carlo Bol