De meiden van ADO Den Haag Vrouwen sloten het Paastoernooi om de Madrid Football Cup vandaag af met succesvolle wedstrijden om de plaatsen vijf (onder 16) en zeven (onder 17).

De meiden onder 17 speelden zaterdagmorgen in de laatste poulewedstrijd tegen Atlantis Fuenlabrada. Na een fraaie assist van Zoey Groenendijk opent de naar de spits gedirigeerde Olivia Verbeet met een puntgave lob snel de score. Helaas gaat die kostbare voorsprong binnen een minuut weer verloren. Na een gemiste kans voor Verbeet slaan de Spaansen nog eens toe uit een corner: 1-2. In de tweede helft slagen de Haagse meiden er niet meer in die achterstand goed te maken.

De meiden onder 16 stonden in de arena tegen de meiden onder 17 van Atletico Madrid. ADO Den Haag gaat lekker fel van start. Nadat een goede mogelijkheid voor Floortje Bol geen resultaat heeft gehad, slaat Atleti aan de andere kant wel toe: 0-1. Bol moet in het vervolg na een keiharde bal op de neus naar de kant en Emily Nahon heeft ook een tampon nodig om een bloedneus tegen te gaan. Isa van Schaik, Katja Piay en Victoria Boerboom nemen allemaal het vijandelijke doel onder vuur, helaas zonder resultaat.

Aan het eind van de zaterdagmiddag stonden de kruisfinales op het programma. De meiden onder 17 houden gelijke tred met Atletico Madrid, maar slagen er niet in een beslissing te forceren. Penalty`s beslissen wie er zondag om de zevende plaats speelt en wie om plek vijf. Fleur de Bruijn heeft geen verweer tegen de twee eerste pingels van de Spaansen. Alice Reto ziet haar strafschop terugketsen van de paal. Anna Abspoel doet nog wat terug, maar met de derde penalty beslissen de Madrilenen de strijd in hun voordeel.

De meiden onder 16 breken tegen Atlantis Fuenlabrada na 31 minuten de ban. Na een prachtige slalom is de inzet van Maira Boosman te heet voor de doelvrouw, die de bal los moet laten. Floortje Bol glijdt het leer binnen: 1-0. Vier minuten later beslist Victoria Boerboom de wedstrijd met een geweldige uithaal van afstand: 2-0.

De meiden onder 17 streden zondag met Atlantis Fuenlabrada om de zevende plaats. De zege was dit keer voor ADO Den Haag. Met een schot in de kruising brengt Cheraya Zwarts haar ploeg aan de leiding. De Spaansen slaan nog een keer terug. Als de Poolse EK-heldin Siwa Kuprowska - die de twee eerste toernooidagen nog ontbrak - na een solo haar ploeg opnieuw op voorsprong schiet, geeft ADO Den Haag dat niet meer weg.

Ook de meiden onder 16 sloten het toernooi af met een zege. In de wedstrijd om de vijfde plek klopten zij Atletico Madrid met de oneven goal. Katja Piay opent al in de tweede minuut de score. Nathalja Wijnants laat zich niet zomaar aan de haren trekken en incasseert geel. De meiden van Atleti doen alles om nog gelijk te maken, maar de Haagse onverzettelijkheid triomfeert.

De hoofdprijs van het toernooi - hoe kan het ook anders - ging uiteindelijk naar de meiden onder 17 van Barcelona. Dailindy Duyvesteijn en Alice Reto verdienden allebei een plaats in het beste elftal van het toernooi. Maandag verkennen de Haagse meiden de Spaanse hoofdstad op de fiets en wordt met het oog op een mogelijke Champions League-finale in de toekomst het Stadion Bernabeu met een bezoek vereerd.

Beeld uit de wedstrijd van zaterdag van de meiden onder 17 tegen Atlantis Fuenlabrada. Olivia Verbeet scoort.