Bij de aftrap van de ADO Den Haag Vrouwenvoetbaldag op Houtrust konden de meiden onder 16 zaterdag een voortreffelijke eerste helft tegen SVH geen vervolg geven. De meiden onder 17 schoten tegen DUNO wederom met scherp. De kraker van de beloften tegen PSV eindigde gelijk.

De jongens onder 15 van SVH begonnen de wedstrijd tegen de meiden onder 16 zaterdagmorgen met een overrompelingstactiek, maar kwamen aanvankelijk van een koude kermis thuis. Onder aanvoering van het sterke verdedigingshart Emily Nahon en Maira Boosman gaven de ADO-meiden de tegenstander geen kans gevaarlijk te worden en gingen zelf op zoek naar een voorsprong. Met een lange rush dwong Katja Piay een eerste corner af. Na een vloeiende combinatie vond terriër Sam van den Akker net geen medespeelster. In de vijftiende minuut was het wel prijs. Van den Akker zette met een messcherpe steekpass Floortje Bol vrij voor het doel en de spits rondde uit een moeilijke hoek feilloos af: 1-0. ADO Den Haag bleef daarna goed verdedigen en vaardig combineren. Een eerste doelpoging van KMD, een vrije trap, zweefde Simone HIllenaar stijlvol uit de hoek. Tien minuten voor rust moest zij zich toch gewonnen geven bij een boogbal: 1-1. Lotte Vermeulen had haar ploeg opnieuw op voorsprong kunnen schieten. Haar inzet werd voor de doellijn geblokt.

Na de hervatting wist de thuisploeg de goede lijn niet door te trekken. Al in de eerste minuut had doelvrouw Tyara Volwerk de hulp van de paal nodig. Vier minuten later was het toch raak: 1-2. Van die oplawaai wist ADO Den Haag zich niet te herstellen. Volwerk voorkwam nog twee keer een tegentreffer met razendsnelle reflexen, maar moest ten slotte nog vier keer vissen. Aan de andere kant stelde alleen Vermeulen de keeper nog eens op de proef. Zjj zag haar schot van afstand gekeerd.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop behaalden de meiden onder 17 met bloed, zweet en tranen een luid bejubeld punt tegen het eerste jongensteam van DUNO onder 16 (1-1). Het tweede team van DUNO was dus gewaarschuwd en wist het doel op Houtrust lang ongeschonden te houden. Na een half uur werd de druk echter te groot. De Poolse kanonnier Siwa Kuprowska opende de score uit een strafschop. Daarna ging het snel. Al vier minuten later hadden Bente van der Hoeven (2) en nogmaals Kuprowska voor een onoverbrugbare kloof gezorgd. In de tweede helft liep ADO Den Haag verder uit door treffers van Floortje Bol en Daisy de Zwart uit het team onder 15. Dille de Kuiper hield voor de tweede wedstrijd op rij de nul. .

Als apotheose van de ADO Den Haag Vrouwenvoetbaldag traden de beloften in het strijdperk tegen PSV voor een rechtstreeks duel om de eerste plaats van de voorjaarsranglijst Het team van trainer Bianca Koppers vond als eerste de weg naar het doel. Een vrije trap van June Burgers scheerde net over de kruin van Brigitte Franken. Na een dieptepass van Jill van den Ende werd Gina Viehoff op het laatste moment geblokt. Een uithaal van Shannon Tabi ging rakelings over. Aan de andere kant was Haags balverlies in de opbouw bijna fataal. Doelvrouw Isa Grimmius keek de bal net naast. De beste kans van het eerste bedrijf kreeg Viehoff na een vloeiende combinatie over links tussen Iris Remmers en Van den Ende. Haar inzet werd uit de hoek gegrabbeld en in de rebound kogelde Tabi het leer in het zijnet.

Na de pauze werd Grimmius als eerste aan het werk gezet. Zij greep goed in bij een gevaarlijke trekbal en zag een schot via de lat over het doel stuiten. Aan de overkant was een steekpass van Myrthe Korstanje op Franken net te scherp. De wedstrijd bleef nu op een neer gaan. Van den Ende schoot over het doel van PSV en Grimmius moest zich strekken om een poging van de Eindhovenaren onschadelijk te maken. Manon van Raay luidde het Haagse kwartiertje in met een geblokt schot. Bijna had nieuw Haags balverlies de wedstrijd in de slotfase beslist. Grimmius wist de bal met een puike redding uit het doel te houden. Viehoff sloeg nog bijna toe met een schot richting bovenhoek, maar zag haar poging stuiten op de sluitpost van PSV.

Actiefoto`s: Carlo Bo en Mylène Herfst