De beloften van ADO Den Haag Vrouwen hebben na vier wedstrijden nog steeds een perfecte score in de beloftencompetitie. Op Houtrust werd het publiek zaterdag getrakteerd op vijf voltreffers, fraaie staaltjes voetbal en een zege op Fortuna Sittard. De meiden onder 17 waren ook trefzeker in een oefenwedstrijd tegen De Meern.

In de eerste helft leken de beloften nog niet op weg naar een ruime overwinning. Fortuna bood fel tegenstand, ook nadat de thuisploeg de eerste bres had geslagen. Een uithaal van Wendy Balfoort op aangeven van Anne van Egmond bokste de doelvrouw nog uit haar kooi. Uit de hoekschop van Jill van den Ende sloeg Laura Dankelman toe met het hoofd: 1-0. Kort daarna moest zij in eigen strafschopgebied ingrijpen om een doorbraak van de Sittardse beloften te voorkomen. De Haagse formatie klopte daarna nog wel op de deur, maar kwam niet dichter bij een tweede treffer dan een voorzet van Van den Ende die net over het hoofd van Celine van der Toorn zeilde.

Na de thee kwam ADO Den Haag als een furie weer uit de startblokken. Iris Remmers speelde zich behendig vrij en gaf Quinty Dupon een vrije doortocht naar het doel. Zij mikte het leer feilloos in de hoek: 2-0. De doelvrouw stopte daarna een schot van Myrthe Korstanje. Bij een korte corner liet June Burgers haar kansloos met een fraai boogschot naar de verste hoek: 3-0. Kort na het uur was de wedstrijd helemaal gespeeld. Dit keer stuurde Korstanje Remmers diep. De uitblinkende dribbelaar was de goalie te snel af en fopte een terugsprintende back met een subtiel tikje richting de verste paal: 4-0. Fortuna Sittard deed daarna wel moeite om de score een dragelijker aanzien te geven, maar Isa Grimmius hield haar doel schoon. Aan de overkant trof Van Egmond het zijnet, schoot Van den Ende net naast, was een pass van Korstanje iets te hard voor Remmers en zag Nikki van den Burg een uithaal gestopt. Kort voor het laatste fluitsignaal was er toch nog een toetje. Remmers krulde een hoekschop voor het doel en Lauren Glotzbach zorgde met het hoofd voor een uitroepteken: 5-0.

In de Europa Cup kun je zowel grootmachten als liliputters tegenkomen en dat vraagt om verschillende manieren van spelen. Gewend aan wedstrijden tegen jongens die elke fout afstraffen, oefenden de meiden onder 17 zaterdag tegen de meiden onder 20 van De Meern, die vooral probeerden hun doel ongeschonden te houden. Hoewel de thuisploeg bijna voortdurend de bal had en ook voldoende kansen schiep, bleef een doelpunt lang uit. Olivia Verbeet en Zoey Groenendijk hadden al de lat getroffen en de doelvrouw meerdere pogingen verijdeld, toen Fien Leijdekker met een ragfijne steekpass Felicia de Zeeuw vrij voor het doel zette, Dit keer was er geen houden aan: 1-0. ADO Den Haag liep daarna vlotjes verder uit. Na een geslaagde actie van Daisy de Zwart van de meiden onder 16 wist Cheraya Zwarts het net te vinden. Bij een hoekschop van De Zeeuw gaf Groenendijk met een blok Anna Abspoel vrij baan. En toen de verdediging van De Meern de bal niet weg kreeg, joeg Maaike van Dongen het leer pardoes in de hoek: 4-0.

In het laatste deel van de wedstrijd deden de gasten onverwacht twee keer iets terug. Zou het plotseling toch nog spannend worden? Een strafschop bood de Haagse meiden de mogelijkheid de zege zeker te stellen. De Zeeuw maakte van elf meter geen fout: 5-2.

Na een geslaagde comeback in een midweeks oefenduel met de jongens van DHL (gewonnen met 3-2 na een achterstand van 2-0) speelden de meiden onder 16 zaterdag vriendschappelijk tegen Meerburg. Halverwege stond er opnieuw een score van 2-0 op het scorebord. Wederom toonden de Haagse meiden veerkracht. UIt een voorzet van Victoria Boerboom halveerde Isa van Schaik de achterstand met een fraaie volley. Vervolgens trof Inge van Lenthe na een combinatie met Floortje Bol doel met een schuiver. Zou het DHL-scenario zich herhalen? Een vrije trap van Meerburg van een meter of 35 besliste anders. Het projectiel verdween onhoudbaar in de kruising. ADO Den Haag trok nog eens vol in de aanval, maar de tegenstander maakte van de geboden ruimte gebruik om de eindstand op 4-2 te bepalen.