De meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen zijn er zaterdag tegen de jongens onder 15 van Vredenburch niet in geslaagd de eerste victorie in de voorjaarscompetitie te behalen. Voor de meiden onder 17 bleef winst bij Westlandia buiten bereik.

De defensie van onder 16 begon op Houtrust met de aanval van Vredenburch ver van de goal te houden. Daarna werd de verdediging van de tegenpartij op de proef gesteld. Victoria Boerboom zorgde voor de eerste druk, maar haar trekbal werd onderschept. Floortje Bol zag een schot gestopt en vervolgens vuurde Boerboom uit een vrije trap hard naast. Toen Vredenburch zich een keer onder de druk uit wist te spelen, bracht Olivia Verbeet de counter met een sliding tot staan. Bij de eerste echte mogelijkheid voor de Rijswijkers was het echter wel raak: 0-1. Na een vlotte Haagse aanval haalde Bol uit op aangeven van Lotte Vermeulen. De Haagse fans telden `m al, maar de keeper haalde de bal net onder de lat weg.

Na de doelwisseling joegen de Haagse meiden door op de gelijkmaker. Dat werd beloond toen Vermeulen opnieuw Bol voor de goal vond en deze keer kende de spits geen genade: 1-1. ADO Den Haag flirtte hierna even met een voorsprong. Na een prima aanval haalde Alice Reto uit. Haar schot werd door de keeper gepakt. Aan de andere kant onderscheidde doelvrouw Fleur de Bruijn zich onder meer met een knappe tip over. Een tweede tegentreffer kon zij echter niet voorkomen. In de slotfase ging bij een Haagse hoekschop de luchtmacht (Zoey Groenendijk en Verbeet) mee naar voren. De corner werd afgeslagen en in de tegenstoot gooide Vredenburch het duel in het slot: 1-3.

Op bezoek bij de jongens van Westlandia onder 16 begonnen de meiden onder 17 met het vaste voornemen de puntendeling in de thuiswedstrijd een goed vervolg te geven. Het eerste kwartier vertaalde zich dat in goede combinaties en kleine kansjes. Een ongelukkige tegentreffer uit een tegenstoot zorgde echter voor een wending. Het samenspel werd nu stroever en de Westlandse knapen maakten van hun grotere snelheid gebruik om uit te lopen naar 4-0. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Ook door afgestrafte foutjes liep de score verder op. Dat Celine van der Toorn bij het ingaan van het Haags kwartiertje de keeper nog met een verraderlijk schot wist te verrassen, was niet meer dan een doekje voor het bloeden 8-1.