De meidenteams van ADO Den Haag Vrouwen slaagden er zaterdag niet in zichzelf met punten te belonen. De meiden onder 16 verloren op Houtrust van de jongens van Graaf Willem II VAC. De meiden onder 17 incasseerden in Kijkduin een nederlaag tegen de jongens van Die Haghe (5-0). De beloften leden in Enschede een onnodige nederlaag.

Na een laatste voorjaarshagelbui begonnen de meiden onder 16 prima aan de krachtmeting tegen koploper Graaf Willem II VAC. Alice Reto stuurde met een schijnbeweging al snel een tegenstander de Scheveningse Bosjes in. Ook de eerse kansen waren voor de thuisclub. De keeper had veel moeite om een poging van Isa van Schaik te verwerken en een uithaal van Victoria Boerboom ging net over. Het voelde dan ook onrechtvaardig dat de eerste mogelijkheid van de gasten direct een achterstand opleverde: 0-1. Die klap kwam hard aan. Doelvrouw Dille de Kuiper moest alles uit de kast halen om een tweede goal te voorkomen. Niet veel later moest zij alsnog vissen: 0-2. Een poging van afstand van Felicia de Zeeuw trof daarna geen doel. Zelfs een katachtige reflex van De Kuiper kon de 0-3 niet voorkomen. Floortje Bol besloot een tegenstoot met een schot over het doel. Na de thee slaagden de ADO-meiden er niet in de bordjes te verhangen. De jongens van Graaf Willem konden nog drie keer een doelpunt vieren. Boerboom redde voor haar ploeg in ieder geval de spreekwoordelijke eer: 1-6.

Op bezoek bij FC Twente creëerden de beloften in de eerste helft de betere kansen. Een vliegende volley van Anne van Egmond uit een vrije trap van June Burgers verdween over. Een kopbal van captain Cato Pijnacker Hordijk uit een hoekschop van Burgers eindigde in de handen van de doelvrouw. Manon van Raay en Nikki IJzerman brachten Wendy Balfoort in schietpositie. Haar schuiver ging naast. Ten slotte mikte Van Egmond het leer richting kruising, maar zag haar inzet ternauwernood gered.

Niet lang na de pauze moest de attent keepende Isa Grimmius zich wel een keer gewonnen geven: 1-0. De beloften hadden het moeilijk tegen die frustrerende achterstand op te boksen. Gevaarlijk werden zij pas weer in de slotfase. Van Raay schoot nipt naast en een scherpe voorzet van Myrthe Korstanje kon niet over de lijn worden gewerkt. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd ging de bal er aan de overkant uit een counter wel in. Uit een hoekschop van Laura Dankelman kopte Pijnacker Hordijk haar ploeg nog wel naar 2-1, maar bij die stand bleef het.