De meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen kwamen zaterdag niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen de jongens van HVV. De meiden onder 17 hadden het moeilijk tegen de jongemannen van Meerburg. De beloften triomfeerden tegen Feyenoord.

Op terrein De Diepput aan de Van Hogenhoucklaan traden de meiden onder 16 in het strijdperk tegen de jongens onder 15 van de Koninklijke. Eerder dit seizoen eindigde de krachtmeting gelijk. Zonder de tijdelijk aan de staf van de A-selectie toegevoegde Alex Scholte fungeerden Lisa Guijt en Victor de Zeeuw als trainersduo.

Zij zagen dat hun pupillen dit keer meer moeite hadden met het sterke jongensteam van HVV. Na de nodige pijntjes en ziekte waren de Haagse meiden wel weer bijna compleet. Moedig strijdend moesten zij uiteindelijk genoegen nemen met een nederlaag met 2-0.

Met de van internationale opdrachten teruggekeerde jeugdinternationals Quinty Dupon en Djennah Cherif weer in de gelederen speelden de meiden onder 17 uit tegen de jongens van vv Meerburg. Onder flinke druk kwamen de Haagse meiden soms toch tot goede combinaties, al was het lastig tot kansen te komen. Meerburg wist in de eerste helft wel vijf maal het doel te vinden. In het tweede bedrijf kwam ADO Den Haag wat meer tot goed voetbal. Dat leverde ook wat kleine kansjes op. De schade achterin bleef beperkt tot nog twee tegentreffers.

In de schaduw van De Kuip kruisten de beloften de degens met Feyenoord. Wendy Balfoort nam namens de gasten als eerste het doel onder vuur en Danique Wühl was aan de overkant goed voor de eerste geslaagde tackle. Daarna werd doelvrouw Isa Grimmius bij een gevaarlijke counter gered door de binnenkant van de paal. De eerste Haagse hoekschop leidde tot succes. June Burgers draaide de bal scherp in en Manon van Raay sloeg toe met het hoofd: 0-1. Snel daarna trof Akke van den Born met een afstandsschot de lat. Bo Vonk en Burgers incasseerden allebei een gele kaart toen zij tegenaanvallen in de kiem smoorden. Met een geslaagde actie en voorzet dwong Anne van Egmond een strafschop af. Laura Dankelman mikte het leer onhoudbaar in de hoek: 0-2. Met de thee op komst deed Feyenoord iets terug. Een Haagse strafexpeditie herstelde de marge. Van den Born werd ten koste van een vrije trap gestuit. Van meer dan 25 meter gaf Burgers de bal zoveel vaart en precisie mee dat de Rotterdamse doelvrouw deze alleen bewonderend na kon staren: 1-3.

In de tweede helft voorkwam Bo Vonk vlug een Rotterdamse doorbraak. Vervolgens domineerden de gasten. Van den Born vuurde naast. Een voorzet van Burgers ging rakelings voorlangs. Van Egmond zag na een prima combinatie haar schot gestopt en Van Raay mikte naast. Ten slotte leidde de Haagse druk toch tot nieuw succes. Balfoort joeg de bal van buiten het strafschopgebied in het dak van het doel: 1-4. Uit nog een corner van Burgers kopte Balfoort ADO Den Haag naar de stand waarmee ooit Johan Cruijff c.s. Feyenoord vernederde. Voor de Rotterdamse beloften reden genoeg om toch nog iets terug te doen: 2-5. Met een sterke invalbeurt hielp Rozalin Özdemir nog bijna de marge te herstellen. Haar schuiver ging net naast en een scherp aangesneden voorzet werd door Balfoort over geschoten.

Actiefoto`s: Carlo Bol