Aan de na de winterstop ingezette zegereeks van de beloften van ADO Den Haag Vrouwen kwam zaterdag een einde tegen Sparta. De meiden onder 17 verloren van Wilhelmus (5-0), maar hoorden dat ploeggenoot Djennah Cherif met Marokko onder 17 de volgende ronde van de WK-kwalificatie bereikte. Cherif lag met twee assists aan de basis van de zege van haar land (2-0 tegen Benin).

Aan het eind van de middag op Houtrust hadden de Haagse beloften tegen Sparta ongewoon veel moeite om kansen te creëren. Met de bondscoach van Engeland als toeschouwer belandde de bal te vaak bij de verkeerde kleur. Na een goede actie van Wendy Balfoort zorgde Lauren Glotzbach voor het eerste gevaar. Zij werd in het strafschopgebied gestuit. Vrij trappen van Laura Dankelman en June Burgers kenden geen succes. Een voorzet van Balfoort zeilde over het hoofd van de vrij voor het doel staande Myrthe Korstanje. Een uithaal van Jill van den Ende vloog voorlangs. Aan de andere kant zag doelvrouw Bo van den Bosch een kopbal van Sparta naast het doel belanden.

Na de pauze was ADO Den Haag dreigender. Balfoort kreeg een goede schietkans, maar haar uithaal was te zacht. Na een steal op het middenveld denderde Anne van Egmond richting doel. Zij liet de doelvrouw kansloos met een kanonschot, dat helaas werd gekeerd door de lat. Met een prima voorzet bracht Van Egmond Dankelman in stelling. Zij kreeg de bal verkeerd op het hoofd. Vervolgens probeerde Dankelman het met een gewaagde lob van afstand. Het leer zakte te laat om doel te treffen. Ook een schot van Balfoort miste de juiste richting. Aan de andere kant voorkwam Van den Bosch met een tijdige duik een treffer van Sparta. En toen, in de 71se minuut, kwamen de Haagse beloften toch op achterstand. Een afstandsschot plofte pardoes tegen het net. Met de achter de huizen zakkende zon leek ook het geloof in een terugkeer langzaam maar zeker te verdwijnen. Sparta profiteerde daarvan met een tweede tegentreffer: 0-2.