De beloften van ADO Den Haag Vrouwen zijn voortvarend begonnen aan het tweede deel van de competitie. Excelsior werd op Houtrust met veel overtuiging aan de zegekar gebonden.

Versterkt met meerdere krachten uit de A-selectie namen de beloften de tegenstander vanaf de aftrap in een wurggreep. Vaak vlot combinerend nam het team van trainer Stephan Vos het vijandelijke doel al snel onder spervuur. Het duurde wel even voor het vizier goed was afgesteld. Na een één-twee met de haar rentree vierende Anne Sellies mikte Jolina Amani naast. Pogingen van Manon van Raay, Jill van den Ende, Anne van Egmond en nog eens Amani wist de Rotterdamse sluitpost uit haar doel te houden. Halverwege de tweede helft moest zij zich toch gewonnen geven. Laura Dankelman lanceerde Van den Ende en zij joeg de bal via de onderkant van de lat tegen de touwen:1-0. Van Egmond was daarna twee keer dicht bij een tweede treffer. Kort voor rust verdubbelde ADO Den Haag de voorsprong. Dankelman vond Amani net buiten het strafschopgebied. Zij slalomde zich onweerstaanbaar naar de 2-0.

In de tweede helft bleven de Haagse beloften het doel belegeren. Dankelman schoot naast, Van den Ende joeg een vrije trap snoeihard over en ook Myrthe Korstanje zocht na een prima interceptie het doel te hoog. In de 65ste minuut was het opnieuw prijs. Lauren Glotzbach stuurde Van Raay vrij richting Excelsior-veste. Zij omspeelde de goalie moeiteloos en schoof de bal tussen de palen: 3-0. Voor het opvallendste moment daarna zorgde de scheidsrechter. Hij floot een veelbelovende Haagse aanval af omdat hij nog druk bezig was zijn administratie bij te werken. Doelvrouw Maaike van Klink onderscheidde zich in beide helften door na een Haags slippertje Excelsior het scoren te beletten.