De beloften van ADO Den Haag Vrouwen kwamen zaterdag uit tegen Heerenveen van een koude kermis thuis. Voor de meiden onder 16 en onder 17 viel er ook niet veel te vieren.

Op een druilerig en miezerig sportpark Nieuwehorne, op een steenworp afstand van ijspaleis Thialf, zag onze verslaggever de Haagse beloften vanaf het begin slordig spelen. De talenten van het trainersduo Stephan Vos en Bianca Koppers kwamen in de 23e minuut van de eerste helft op achterstand. ADO Den Haag creëerde daarna wel wat kansjes. June Burgers viel wederom op met uitstekend verdedigingswerk en bemoeide zich regelmatig met de opbouw van de Haagse aanvallen. Op cruciale momenten ontbrak het echter aan geluk en stootkracht. In de laatste fase van de tweede helft probeerden de beloften de stugge Friese verdediging nog met veel girlpower en met Rozalin Özdemir en Femke Potjewijd als extra stormrammen te overrompelen. Helaas konden ook beide invalsters niets aan de stand veranderen.

Op bezoek bij de sterke jongens van SV Den Hoorn boden de meiden onder 17 zeker in de eerste helft goed tegenstand. De tegenstander zat er vanaf het begin kort op en speelde in een hoog tempo. Door goed samen te werken hielden de Haagse meiden de schade voor rust beperkt tot 2-0. Een zelf gecreëerde kans leverde helaas geen treffer op. In het tweede bedrijf bleef ADO Den Haag zich goed verweren, maar kon niet voorkomen dat Den Hoorn uiteindelijk uitliep naar 8-0.

De meiden onder 16 kruisten op Houtrust de degens met de koploper, de jongens van FC Skillz. Tegen een team van technisch vaardige spelers hield iedereen zich goed aan de afspraken en vocht boeiende persoonlijke duels uit. Een fraai doelpunt van de uitblinkende spits van de gasten brak de score open. Tegen het sterke en snelle verdedigingscentrum van FC Skillz was het moeilijk om kansen af te dwingen. Op slag van rust viel een tweede tegentreffer. In een wat minder goede tweede helft moesten nog twee doelpunten worden geïncasseerd. De meiden bleven wel strijden, maar zagen hun inspanningen niet beloond met een goal.