De beloften begonnen zaterdag met een nederlaag tegen Ajax aan de competitie. Ook voor de meiden onder 17 was op Houtrust geen zege weggelegd.

De meiden onder 17 begonnen sterk aan het duel met de jongens onder 16 van Westlandia. Na een splijtende dieptepass van Lynn Verhoef was Shannon Tabi dicht bij de openingstreffer. De keeper wist die te voorkomen. Daarna liet hij zich bijna verrassen door een hoekschop van Celine van der Toorn.Bij het eerste gevaar aan de overkant leidde een stuiterbal tot een ongelukkige achterstand. Tien minuten later sloeg Westlandia nog eens toe. Asude van Oosten leek op weg naar een aansluitingstreffer, maar kon net worden geblokt. In de daaropvolgende tegenaanval had Westlandia opnieuw succes: 0-3.

Na de pauze maakte het team van trainer Marten Glotzbach duidelijk niet voor de tegenstander onder te hoeven doen. Vrijgespeeld door Djennah Cherif sloeg Van Oosten toe als een koele killer: 1-3. Er zat daarna meer in. Tabi kon net niet bij doorkopballen van Van der Toorn en Quinty Dupon. Bij de beste mogelijkheid werd Tabi`s uithaal gestuit door de paal. De vierde treffer van Westlandia maakte daarna een einde aan het Haagse verzet.

Na een geslaagde generale in de Watergraafsmeer (8-1 gevolgd door een heerlijke maaltijd bij Real Sranang) ontvingen de beloften voor de competitie-ouverture Ajax op Houtrust. Uit een hoekschop kwam Ajax door een curieuze treffer vroeg op voorsprong. Het antwoord van de beloften kwam stante pede. Louise van Oosten vond Manon van Raay, de talentvolle scherpschutter kapte zich vrij en lanceerde een lob richting kruising die de Ajax-goalie alleen maar bewonderend na kon staren. Na een lange slalom mikte Laura Dankelman daarna naast. Een poging van Van Raay om van net over de middellijn de doelvrouw nog eens te verrassen, miste kracht. Van een niet bestrafte charge op Maaike van Klink maakte Ajax gebruik om opnieuw de leiding te nemen. Met een prima redding voorkwam Van Klink een grotere achterstand. June Burgers scoorde bijna rechtstreeks uit een hoekschop, maar de goalie kon het leer nog uit de bovenhoek klauwen.

Gesterkt uit de kleedkamer gekomen zag ADO Den Haag voorzetten van Van Raay en Van Oosten onschadelijk gemaakt. Een derde tegentreffer leek het duel in het slot te gooien. Uit een vrije trap van Van Oosten zocht Van Raay het doel koppend te hoog. Rozalin Özdemir deed een nieuwe poging haar in stelling te brengen. Van Raay kon niet vol uithalen, volgens de scheidsrechter omdat zij werd geduwd. Uit de toegekende strafschop stuurde Dankelman de doelvrouw de linkerhoek in en de bal naar de rechterhoek: 2-3. De beloften drongen daarna nog wel aan, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Danique Wühl en Lauren Glotzbach bekroonden een lange revalidatie met een prima rentree.

In de eerste poulewedstrijd in het bekertoernooi troffen de meiden onder 16 in Nootdorp een tegenstander die eenvoudig te groot en te sterk was. De Nootdorpse jongens onder 15 triomfeerden uiteindelijk met 8-1. Floortje Bol redde de spreekwoordelijke Haagse eer.

De meiden onder 16 onder druk in Nootdorp.

Foto: Carlo Bol