Op een swingend optreden van een drumfanfareband na is een voorwedstrijd tussen jeugdteams het beste opwarmertje voor een voetbalkraker. Aan de vooravond van de competitie-opening van ADO Den Haag Vrouwen tegen Feyenoord vochten de meiden onder 16 een prestigeduel uit, dat in Haags voordeel werd beslist. De meiden onder 17 waren uiteindelijk een maatje te groot voor de meiden onder 19 van Harkemase Boys.

Alsof plaatsing voor de Champions League op het spel stond begonnen de meiden onder 16 zaterdag op Houtrust schuchter aan de krachtmeting met de leeftijdgenoten van Feyenoord. De Rotterdammers kregen zelfs een royaal welkomstgeschenk in de vorm van een eigen doelpunt: 0-1. Daarna richtte het team van de trainers Alex Scholte, Lisa Guijt en Victor de Zeeuw zich snel op en werd de tegenstander onder steeds grotere druk gezet. Na een flitsende aanval gaf spits Floortje Bol de doelvrouw van Feyenoord geen enkele kans: 1-1. Het offensief leverde meer mogelijkheden op, maar nu werd het Rotterdamse doel voor doorboring gespaard.

Na de pauze viel de 2-1 dan toch. Een schuiver van Lotte Vermeulen kwam terug van de binnenkant van de paal. Van de toestormende aanvallers joeg Alice Reto de bal tegen het net. Die voorsprong bleef niet lang op het scorebord staan. Ook Feyenoord maakte gebruik van een van de paal teruggesprongen bal: 2-2. ADO Den Haag joeg door op de winst en werd daarvoor beloond toen Sienna de Mos de bal via de paal in het doel werkte: 3-2. Met een redding op een vrije trap voorkwam goalie Fleur de Bruijn dat Feyenoord met een gelijkspel ontsnapte.

De meiden onder 17 namen het op tegen de meiden van Harkemase Boys, de vorige club van doelvrouw Loïs Wieringa. Zij zag haar oud-clubgenoten lang behoorlijk weerstand bieden. In de eerste periode van 30 minuten troffen Celine van der Toorn (met een bal die tergend langzaam over de lijn kroop) en libero Nikki van den Burg (kiezelhard uit een strafschop) doel. In het tweede bedrijf liep ADO Den Haag verder weg. Shannon Tabi rondde een combinatie met Iris Remmers kordaat af. Asude van Oosten vond het net via de paal en Van den Burg kopte raak uit een hoekschop van Van Oosten. In de laatste periode was het nog eens vier keer bingo. Lynn Verhoef, Tabi, Romaissa Boukakar en Djennah Cherif bepaalden de eindstand op 9-0.

Actiefoto`s: Carlo Bol