Na drie bekerzeges begonnen de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag ook de competitie met een overwinning bij VCS. De meiden onder 17 gingen zwaar onderuit bij DHL. Sharona Tieleman vierde haar rentree in een oefenduel van de beloften tegen VV Alkmaar.

In een aantrekkelijk en sportief duel namen de meiden onder 16 direct het initiatief. Na een gevaarlijke vrije trap van Lynn Verhoef wist Lotte Smit haar ploeg op voorsprong te zetten: 0-1. Verhoef moest daarna na een ongelukkige val het veld geblesseerd verlaten. Dat weerhield haar ploeggenoten er niet van nieuwe kansen te scheppen. Demi Smit wist de voorsprong te verdubbelen. Een mooi schot van Celine van der Toorn werd net overgetikt en een rake uithaal van Romaissa Boukakar vond geen genade in de ogen van de scheidsrechter. Een snelle uitbraak van VCS eindigde met een schot over.

In het tweede bedrijf ontsnapte VCS nog eens bij weer een projectiel van Boukakar. Bij haar derde mogelijkheid vond de topscorer van het team van trainer Ayhan Gargili feilloos het net: 0-3. De jongens van VCS probeerden wat terug te doen, maar vonden doelvrouw Lot Hemminga op hun weg. Boukakar kon uit een strafschop de stand op 0-4 brengen. Haar harde schot werd gekeerd door de paal en in de rebound verdween de bal over het doel. Ook een afstandsschot van Iris Remmers na een knappe interceptie zeilde tot spijt van de groen-gele aanhang over de lat.

Met een door een drietal afwezige krachten gehandicapt team stonden de meiden onder 17 bij DHL voor een zware opgave. De gretige, fysiek sterke en snelle tegenstanders hadden in het bekertoernooi al bewezen makkelijk te scoren. Met Asude van Oosten als invalkracht uit onder 16 hielden de meiden in de eerste helft bij vlagen de bal goed in de ploeg, maar te veel fysieke duels alsmede persoonlijke fouten maakten het moeilijk om stand te houden. Bij rust stond er een achterstand van 4-0 op het scorebord. Sterke thee bracht daar na de pauze geen verandering in. De jongens van DHL bleven jagen op meer en doelvrouw Bo van den Bosch moest de armen flink uit de mouwen steken om het aantal tegentreffers tot tien te beperken. Van Oosten kreeg nog een kleine kans om de eer te redden, maar zag haar inzet gepareerd door de keeper.

Het beloftenteam ging in een oefenduel in Rijswijk tegen VV Alkmaar met 0-2 onderuit. Dit keer onder leiding van assistent-trainer Bianca Koppers hadden de beloften het vooral in de eerste helft lastig met de drukke middenveldbezetting van de tegenstander. Een inschattingsfout in de laatste linie en een afstandsschot leverden een achterstand van 0-2 op. In de tweede helft gaf de Haagse verdediging geen kansen meer weg. Zelf creëerden de beloften mogelijkheden voor Dana Breewel en Pleun Raaijmakers, maar de man aan het scorebord werd niet aan het werk gezet. Reden voor vreugde was tien minuten voor tijd de rentree van Sharona Tieleman na een kruisbandblessure. Haar teamgenoten uit de A-selectie waren speciaal naar Rijswijk gekomen om haar daarmee geluk te wensen.