Met een zakelijke zege op VV Alkmaar hebben de beloften van ADO Den Haag Vrouwen hun uitgangspositie voor de play-offs om het landskampioenschap verbeterd. De meiden onder 15 verloren een oefenwedstrijd tegen de jongens van Oegstgeest met 2-4.

Tegen een jeugdig Alkmaar hadden de beloften het op Houtrust lastig om goed in de wedstrijd te komen. In harde wind zag captain Maaike van Klink al snel een schot voorlangs haar doel vliegen. Het duurde veel langer tot de thuisclub gevaarlijk werd, maar toen was het wel direct prijs. Lizzy Mastemaker lanceerde Anne Sellies en uit de trekbal van de matchwinner tegen Ajax vond Akke van den Born feilloos de verste hoek: 1-0. Met die voorsprong op zak gingen de beloften niet direct beter voetballen. Een onnodige terugspeelbal schonk Alkmaar een gouden gelegenheid. Van Klink wist de lob net uit de lucht te plukken. Aan de overkant kende spits Dana Breewel geen genade. Op aangeven van Sellies gaf zij de doelvrouw geen schijn van kans: 2-0.

Na de wisseling van helft controleerden de Haagse meiden het duel en bleven kansen schaars. Een dieptepass van Mastemaker was net te hard, Liz Rijsbergen stuitte na een solo op de doelvrouw en Laura Dankelman zag een vrije trap in de handschoenen van de goalie eindigen. Met een goed getimede tackle lag Dankelman aan de basis van de derde Haagse treffer. De veroverde bal werd diep op Rijsbergen gespeeld en zij kon alleen door een overtreding van scoren worden gehouden. Katelyn Hendriks benutte de toegekende strafschop resoluut. Na een slalom door de Alkmaarse defensie mikte Hendriks ook nog eens voorlangs, voordat de tegenstander kort voor het laatste fluitsignaal na een prima combinatie de eer kon redden: 3-1.